Conducerea Saab a decis să înceapă procesul de lichidare a companiei, însă proprietarul constructorului auto, General Motors (GM), analizează încă ofertele de preluare primite, a declarat, vineri, un reprezentant al sindicatelor, citat de Reuters.

„Este iresposabil din partea GM să meargă în acelaşi timp în două direcţii, spre vânzarea companiei şi spre lichidare, în situaţia actuală”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele sindicatului IF Metall, Stefan Lofven.

Trei oferte de preluare

GM a primit trei oferte pentru preluarea Saab, potrivit BBC, una dintre ele din partea boss-ului Formulei 1, Bernie Ecclestone. Acesta s-a asociat cu fondul Genii Capital, care a investit recent într-un pachet de acţiuni la divizia de Formula 1 a Renault.
A doua ofertă a fost înaintată de compania auto olandeză Spyker, iar cotidianul Dagens Industri din Suedia a anunţat că un consorţiu suedez a prezentat, de asemenea, o propunere de achiziţie.

GM încearcă să vândă Saab din ianuarie 2009. Compania are 3.400 de angajaţi în Suedia şi nu a mai înregistrat profit din 2001.

SURSA:Mediafax