Constructorul olandez de automobile de lux Spyker a plătit ultima tranşă, de 24 milioane dolari, din preţul de 400 milioane dolari pentru achiziţia constructorului auto suedez Saab de la General Motors (GM), fondurile provenind în mare parte din surse proprii.

Spyker, care nu a înregistrat vreodată profit, a preluat Saab de la GM la începutul acestui an, iar în prezent face eforturi pentru a revitaliza constructorul auto suedez. Ultima tranşă din preţul de achiziţie avea scadenţa pe 15 iulie.

Compania olandeză a anunţat că a achitat ultima plată fără majorarea datoriei externe şi fără emiterea de acţiuni. Mai multe fonduri interne au devenit disponibile după achiziţia Saab Great Britain, la sfârşitul lunii mai.

Spyker a anunţat în februarie că are nevoie bani pentru plata restanţei de 24 de milioane de dolari către GM, ceea ce a trezit îndoieli legate de capacitatea companiei de a-şi onora în întregime obligaţiile.

Spyker a cheltuit în total 400 de milioane de dolari pentru achiziţia Saab, din care 74 de milioane de dolari reprezintă lichidităţi, incluzând 25 de milioane de dolari obţinute printr-o emisiune de obligaţiuni.

SURSA: Mediafax