Este pentru al şaptelea an consecutiv când turiştii vor putea petrece o noapte pe un pat de gheaţă, într-un hotel exlusivist. Ineditul hotel are şi în acest sezon o formă apropiată de cea a construcţiilor din anii trecuţi – este compus din 10 camere cu pat dublu, un hol central de dimensiuni mari prevăzut cu mese si scaune din gheaţă la care se pot servi diverse preparate speciale pe farfurii din gheaţă, plus un bar.

Noutatea sezonului la Bâlea Lac este construirea “satelitului“ de lângă “Hotel of Ice”. Acesta este o construcţie de tip molecular, formată din patru încăperi de tip “iglu” legate între ele, unde turiştii vor putea petrece o noapte asemenea eschimoşilor. Potrivit proiectului vor fi patru igluuri unite, dispuse stelar – trei vor fi folosite ca dormitoare, iar al patrulea ca hol comun de intrare. Fiecare igluu-dormitor va fi dotat cu un pat dublu din gheaţă, acoperit cu scânduri, saltele , aşternut, saci de dormit şi blănuri de oaie.

100 de turişti, majoritatea englezi, şi-au făcut deja rezervări pentru această iarnă. Hotelul de Gheaţă va fi ianugurat de Crăciun.