Organizatorii Igloo Village arată, într-un comunicat de presă transmis duminică, faptul că acest complex înlocuieşte în acest sezon de iarnă Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, din cauza schimbărilor climatice. La fel ca în cazul celor 14 ediţii anterioare ale Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”, deschiderea oficială marchează încheierea tuturor lucrărilor şi amenajărilor prevăzute.

La deschiderea oficială a avut loc o slujbă religioasă oficiată de preotul greco-catolic Ioan Ştefan Crişan (Bradu), călugărul franciscan Iulian Misariu şi preotul evanghelic Michael Reger (Cîrţa), la Altarul de Gheaţă ridicat pe locul unde, în anii trecuţi, a fost construită Biserica de Gheaţă. În prezenţa câtorva zeci de turişti şi oaspeţi ai iniţiatorilor proiectului, s-au rostit rugăciuni pentru toţi cei ce au făcut eforturi ca ineditul complex să fie ridicat şi în acest sezon, dar şi pentru cei care, în decursul anilor, din diverse cauze, şi-au pierdut viaţa în această zonă, scrie news.ro.

Ulterior a fost tăiată panglica complexului Igloo Village, la eveniment participând şi ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, ES Arthur Mattli, alături de preşedintele executiv al Asociaţiei Carpatine Ardelene a Turiştilor S.K.V., Marcel Şofariu, Arnold Klingeis, managerul Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”, şi sculptorul Eugen Petri, artistul ce a realizat şi coordonat lucrările de amenajare a complexului.

Participanţii au putut vizita apoi complexul ridicat pe acelaşi amplasament unde, în sezoanele anterioare, a fost construit Hotelul de Gheaţă. Tehnologia folosită pentru ridicarea complexului a diferit puţin faţă de cea din anii trecuţi (s-a folosit mai multă zăpadă, îngheţată cu ajutorul apei şi acţiunii frigului, iar grosimea tuturor pereţilor a fost mărită, astfel încât rezistenţa construcţiei să crească). Complexul are şapte unităţi de cazare (camere duble), un bar şi restaurant cu mese şi scaune din gheaţă, unde se pot servi diverse preparate culinare special gândite pentru acest loc. Toate încăperile au formă de igluu.