El s-a alăturat AFI Europe în 2008, iar din 2011 a ocupat poziţia de CEO pentru operaţiunile AFI Europe în Cehia. Afaceristul are un MBA la Universitatea New York din Praga.

Doron Klein este un om de afaceri discret, care preferă să nu iasă în evidență. În vară, omul de afaceri a plătit 23 de milioane de euro ca să cumpere un teren în București. În iulie, Doron Klein a venit la conducerea AFI Europe România, dezvoltatorul mall-ului AFI Cotroceni, din Capitală.

”Regele imobiliarelor” a încasat nu mai puțin de 36 de milioane de euro pe an, doar din chirii.

În prezent, AFI Cotroceni ocupă locul al doilea în topul celor mai mari mall-uri din București. Centrul comercial a avut anul trecut venituri din chirii de peste 171 milioane de lei, aproximativ 36 milioane de euro. O sumă de-a dreptul fabuloasă, în creștere cu 4 % față de 2016.

Mai mult, la finalul lunii iunie, AFI Europe a cumpărat un teren de 43.000 de metri pătrați în apropierea mall-ului și a parcului de afaceri AFI Park, valoarea tranzacției fiind de 23 de milioane de euro, conform cancan.ro.

“Achiziţia ne va permite să ne dezvoltăm proiectele din Bucureşti, parte din demersurile noastre de a ne extinde operaţiunile pe piaţa de clădiri de birouri, de retail şi rezidenţială. Primul pas post-achiziţie va consta în identificarea celei mai bune utilizări a terenului, pe care putem construi până la 100.000 de metri pătraţi”, declara Doron Klein, CEO-ul AFI Europe România.