La o asemenea decizie nu s-ar fi așteptat nimeni. Ex șeful Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Focsani. Stancu executa o pedeapsa de 3 ani si 8 luni pentru conflict de interese.

Acesta a fost eliberat după doar două luni de zile de detenție. Fostul baron a iesit din pușcărie joi dupa ce Tribunalul Galati a respins contestatia DNA Galati la decizia Judecatoriei Galati de eliberare conditionata, pronuntata pe 17 august, anunță debraila.ro.

In total, Gheorghe Bunea Stancu a executat mai putin de doua luni de inchisoare, intrucat a fost incarcerat pe 27 iunie, in urma sentintei definitive a Curtii de Apel Galati.

Fostul sef al judetului a executat doar doua luni din pedeapsa intrucat i s-au aplicat prevederile Codului Penal referitoare la contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente, tinand cont ca infractiunea pentru care a primit pedeapsa de 3 ani si 8 luni a fost savarsita inainte de condamnare definitiva in dosarul „Mita la PSD” (n.r. aprilie 2015), care l-a trimis pentru 3 ani in inchisoare (n.r. pentru infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie ), din care a ispasit 1 an si 4 luni, conform sursei citate.