Autoritățile cred că a fost vorba de un act de violență întâmplător.

Doliu în lumea filmului. A fost găsit împușcat în cap, medicii nu l-au mai putut salva

Doliu în cinematografie. Poliția a fost contactată în jurul orei 18.00. despre o împușcătură la reședința lui Latt din Bulevardul Alandele. Polițiștii ajunși la fața locului l-au găsit cu o rană la cap. A fost transportat la spital, unde a murit din cauza rănilor suferite.

O investigație preliminară a constatat că Latt, în vârstă de 33 de ani, a fost împușcat de o femeie care a intrat în casa acestuia fără permisiunea sa. Suspecta, identificată de poliție drept Jameelah Elena Michl, în vârstă de 36 de ani, a fost arestată sub suspiciunea de crimă. Luată în custodie, ea este reținută și poate fi eliberată în schimbul unei cauțiuni de 3 milioane de dolari, scrie LATimes.

Conform polițiștilor, femeia locuia într-o mașină parcată în apropiere.

Și-a dedicat cariera sprijinirii artiștilor

Latt a fost directorul executiv al Lead With Love, o firmă de consultanță în marketing în industria divertismentului, pe care a fondat-o în 2019, cu accent pe promovarea artiștilor de culoare. Era fiul producătorului de film David Latt și al lui Michelle Satter, directorul fondator al Institutului Sundance. Fratele său, Franklin Latt, este agent la CAA.

Mama sa a dat vestea morții lui Latt pe X: „Fiul nostru iubit, Michael Latt, a căzut victimă unui act tragic, în această săptămână”, a scris ea.

„Michael și-a dedicat cariera sprijinirii artiștilor, susținerii organizațiilor care promovau artiști de culoare. Ne vom aminti mereu moștenirea, dragostea și compasiunea lui”.

Sute de colegi, prieteni și colaboratori au transmis condoleanțe familiei, amintindu-și de munca sa dedicată sprijinirii unor comunități cu probleme.

Michael-Latt
Michael Latt/ SURSA FOTO: deadline.com

O pierdere devastatoare

„Este o pierdere devastatoare. Michael a fost un far care emana bunătate și altruism”, a scris actorul Jesse Williams în ultima postare.

Institutul Sundance, unde Latt a lucrat înainte și în timpul perioadei sale la Lead With Love, a postat o declarație în numele familiei Latt, deplângând moartea sa.

„Și-a dedicat toată viața pentru a-i servi pe ceilalți, folosindu-se de povestiri, artă și diverse medii pentru a face schimbări și a dărui comunităților pe care le speranță, dragoste și inspirație”, se arată în declarație. „Michael nu va fi uitat niciodată, iar moștenirea și munca lui vor continua prin familia, prietenii și colegii săi.”

După ce a absolvit Universitatea Chapman în 2013 cu o diplomă în relații publice și publicitate, Latt a lucrat câțiva ani în marketingul de divertisment. Coloaborarea cu Blackout for Human Rights, o organizație de caritate, l-a făcut să se concentreze pe activismul justiției sociale.

„În momentul în care mi-am dat seama că îmi pot folosi abilitățile pentru binele social, am decis să-mi dedic cariera pentru a-i ajuta pe ceilalți, luptând cu nedreptatea oriunde se afla”, declara el pentru Forbes.