Un cutremur slab a avut loc, sâmbătă, la ora 13:15, în România. Cutremurul s-a produs în Hunedoara și a avut magnitudinea 2,3. Seismul a avut loc la o adâncime de 15 kilometri, conform INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km S de Hunedoara, 44km NV de Targu Jiu, 56km S de Deva, 85km E de Resita, 86km N de Drobeta-Turnu Severin, 90km SV de Alba Iulia.

Cutremur de 3,5 grade pe scara Richter

Acesta nu este singurul care a avut loc în cursul acestei săptămâni. În ultima zi a lunii mai, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), a avut loc un cutremur ușor, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter,  miercuri după-amiază, la ora locală 13:10, în zona seismică Vrancea, situată în județul Vrancea.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 72 km, în apropierea mai multor orașe: a fost la 32 km vest de Focșani, 72 km nord de Buzău, 79 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km sud-vest de Bârlad, 85 km sud de Bacău și 94 km est de Brașov.

Cutremur și în Peru

Un cutremur puternic a avut loc sâmbătă dimineață. A fost urmat de alte două replici. Seismul a avut magnitudinea de 5,5 grade și a fost înregistrat, sâmbătă dimineață, în Peru.

Cutremurul de 5,5 a fost raportat la 9 kilometri sud-est de Maca, Peru. Alte două cutremure au fost înregistrare sâmbătă dimineață, tot în Peru.

Seismele au avut magnitudinea de 5, respectiv 5,1, și au fost raportate la 14 kilometri nord de Lluta, conform earthquake.usgs.gov.

În ultima zi a lunii mai a avut loc un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter s-a produs la sud de Noua Zeelandă, țară aflată la limita a două plăci tectonice majore. Autoritățile nu au raportat pagube și nu a fost emisă o alertă pentru tsunami.

Cutremurul de magnitudine 6,2 a fost înregistrat miercuri în Oceanul Pacific, în largul coastei de sud a Noii Zeelande, potrivit Serviciului geologic al Statelor Unite (USGS), citat de France Presse.

Seismul a avut loc la 2.21 GMT, la o adâncime de 33 km, în apropiere de Insulele Auckland, un mic arhipelag practic nelocuit şi situat la aproximativ 450 km de Insula de Sud a Noii Zeelande, a precizat USGS.