Simona Halep a urcat o poziție în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea rămâne românca cea mai bine clasată

Bucurie pentru Simona Halep. Aceasta a urcat cu o poziție în ierarhia mondială, potrivit clasamentului dat publicității luni. Acum, aceasta se află pe poziția 1149, cu 10 puncte.

Sorana Cîrstea rămâne jucătoarea din România cea mai bine clasată. Aceasta a coborât două locuri și se află pe poziția 32, cu 1619 puncte, conform clasamentului WTA de luni.

A doua jucătoare româncă în clasament este Ana Bogdan, care a urcat de pe locul 64 pe 63, acumulând 1029 puncte.

Jaqueline Cristian a urcat cinci locuri și se află pe poziția 68, cu 983 de puncte.

În top 200 mai sunt:

  • Gabriela Ruse (locul 148, 502 puncte, coborâre cinci locuri);
  • Irina Begu ocupă locul 161, cu 471 puncte, după o coborâre de 33 de locuri;
  • Anca Todoni este pe poziția 197 după o coborâre de un loc, cu 388 puncte;
  • Irina Bara a coborât 30 de locuri și se află pe poziția 198, cu 386 de puncte.

În fruntea clasamentului WTA se află în continuare poloneza Iga Swiatek, cu 10.910 puncte, urmată de belarusa Arina Sabalenka, cu 7.498 puncte, iar pe locul trei se află Coco Gauff (SUA), cu 7.313 puncte.

Sorana Cirstea
Sorana Cîrstea / SURSA FOTO: Dreamstime

S-ar produs marea împăcare între Halep şi Sorana Cîrstea

Relația dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea este una complexă, presărată cu nuanțe diferite pe parcursul anilor. Ele au fost adesea percepute ca fiind rivale, iar presa a speculat asupra unei animozități între ele. În contextul recentei calificări a României la turneul final „Billie Jean King Cup”, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a decis să își exprime punctul de vedere cu privire la această relație.

George Cosac consideră că această performanță ar trebui să fie un moment de unificare pentru echipa de tenis a României. În opinia sa, pentru a-și îndeplini visul de a câștiga trofeul, România trebuie să se bazeze pe talentele sale de top.

El a menționat în special pe Simona Halep și Sorana Cîrstea în acest sens. Cosac este optimist că cele două sportive pot colabora eficient pentru a obține succesul în competițiile viitoare.

De-a lungul timpului, s-a sugerat că relația dintre cele două sportive nu este întotdeauna cea mai prietenoasă. Cu toate acestea, conducerea Federației Române de Tenis (FRT) apreciază că Simona Halep și Sorana Cîrstea au ajuns la o anumită maturitate. Mai multe puteți citi aici.