Un studiu efectuat de asiguratorii auto din Anglia a demonstrat faptul ca aproape trei sferturi (71%) din soferii englezi ar conduce o masina electrica pentru a ajuta la reducerea problemelor legate de poluare. Studiul a scos la iveala o diferenta de atitudine intre soferii tineri si ce varstnici, astfel incat soferii cu varsta mai mica de 25 de ani sunt cei mai hotarati sa conduca o masina cu propulsie alternativa.

Tinerii sunt cei mai dispusi sa cumpere o masina cu propulsie electrica, hibrida, sau alimentata cu bio-combustibil, dintre acestia, 81% luand in considerare varianta unei motorizari electrice. Acest lucru s-ar putea datora in special costurilor mici asociate unei masini electrice ai a taxelor de drum reduse, in comparatie cu pretul ridicat al benzinei.

Pe de alta parte, soferii mai in varsta, s-au dovedit a fi putin mai incapatanati, astfel incat numai 55% dintre cei cu varsta peste 55 de ani iau in considerare posibilitatea unei astfel de schimbari.

Potrivit studiului, 65% din soferii englezi si-au schimbat atitudinea fata de condusul unei masini ca urmare a crizei creditelor. Aproape 17% dintre acestia se gandesc sa-si schimbe masina cu una mai mica ce are un consum redus de combustibil.

Sursa: Motor Authority