#1 Încearcă să folosești gresie și faianță cu diferite forme geometrice

Este ușor să creezi un model unic în bucătărie folosindu-te de gresie și faianță. Indiferent dacă este vorba de perete, podea sau chiar blaturi, gresia și faianța oferă bucătăriei mai multă personalitate. Iar dacă vrei cu adevărat să ieși în evidență prin originalitate, în loc de modelele tradiționale, investește în gresie și faianță cu forme geometrice complexe.

#2 Creează modele ieșite din comun în punctele cheie ale bucătăriei

Tot cu ajutorul gresiei și faianței sau cu alte materiale rezistente la umezeală poți crea pe pereți modele care să atragă toate privirile cum intri în bucătărie. Optează pentru piese cât mai mici și cât mai colorate și lipește-le sub hotă sau în deasupra mesei și lasă-le să-și spună povestea.

#3 Investește în mobilă de înaltă calitate

Mobila din bucătărie nu trebuie neapărat să aibă un anumit design. Ea poate fi și foarte simplă deoarece ceea ce contează în realitate este materialul său și modul în care a fost creată. Când vine vorba de mobilă, detaliile contează. De aceea, fii atent la balamalele ușilor dulapurilor, la muchiile blatului, la modul în care acesta se îmbină cu peretele lângă care este așezat. Dacă sunt plăcute din punct de vedere vizual, toate aceste detalii fac diferența între o mobilă spectaculoasă și una oarecare.

#4 Alege doar electrocasnice premium

Fie că este vorba de un electrocasnic care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie în care se gătește mult, ca de exemplu o plită profesională sau un cuptor incorporabil, fie că este vorba doar de un moft, ca de exemplu un espressor, alege întotdeauna electrocasnice de înaltă calitate și cu un design deosebit. Acestea pot da bucătăriei tale o imagine sofisticată și chiar dacă mobila nu este creată după ultimele tendințe în modă, fac ca tot spațiul să se alinieze la cerințele actuale.

#5 Folosește-te de o culoare accent

Albul este fără doar și poate cea mai practică alegere pentru o bucătărie utilizată intens. Dar doar niște pereți albi și goi nu îți vor face niciodată bucătăria să arate ca proaspăt scasă din reviste. De aceea, pentru un plus de personalitate, alege peretele cel mai puțin expus la stropi de grăsime și murdărie și vopsește-l cu o vopsea lavabilă într-o culoare pop-up. Se poartă mult griul și nuanțele de galben. Dar când vine vorba de accente în interior, și roșul este întotdeauna o idee foarte bună!

#6 Amenajează-ți un spațiu de luat masa foarte confortabil

O bucătărie modernă și frumoasă este o bucătărie confortabilă. Nu contează dacă ai optat pentru o bucătrie închisă sau una open space, dacă locul de luat masa este în interiorul ei, fă-l cât mai confortabil cu putință. Comandă un colțar sau investește într-o masă cât mai mare și scaune relaxante, suficiente pentru toți membri familiei. Apoi, ca accent, adu în bucătărie niște perne decorative, pune lumânări pe masă și nu uita să decorezi totul și cu niște flori proaspete.