Guvernul a început să împartă bani cu titlu de ajutor de stat pentru filme făcute de vloggeri

Un exemplu îl reprezintă decizia de a acorda aproximativ 100.000 de euro către trupa 5Gang, din care mai cunoscut este vloggerul Selly.

„Nici mie nu îmi vine să cred! Facem un film. „5GANG TheMovie“. O să fie ceva diferit de orice ați văzut până acum. E proiectul în care am băgat cea mai multă muncă, dedicare, emoție. Și cred 10000% că o să vă depășească așteptările. Nimic din toate astea nu ar fi fost posibil fără sprijinul fanilor noștri, cea mai mare, puternică și implicată comunitate din online-ul românesc. Vă mulțumim mult pentru sprijin și promitem să livrăm, ca până acum, calitate“, a spus Selly.

Societatea Brobiz Cudetoate va primi un buget de 490.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro) pentru 5Gang The Movie, un film în care eroii sunt membrii trupei 5Gang – Selly, Pain, Gami, Dia și Exploit, potrivit datelor postate pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză

Pe 2 septembrie au început filmările pentru „5GANG TheMovie“, o producție fiction care marchează debutul ca regizor al lui Matei Dima. Cunoscut pentru proiectele online de succes care se lansează în 2014 sub numele BRomania, Matei Dima își face acum debutul ca regizor de film cu producția „5GANG TheMovie“, la care lucrează cu Selly, Pain, Gami, Dia și Exploit.

“E o poveste pe care am scris-o vara asta cu Pitici Gratis și Vali Dobrogeanu, iar acum o filmăm. E un proiect foarte serios și foarte fun în același timp, cu o poveste cu mesaj pozitiv și multe elemente care sunt sigur că vor plăcea publicului. Sunt foarte fericit că facem filmul acesta”, a spus Matei Dima, regizorul proiectului.

„5GANG TheMovie“ este un film fresh în care fanii îi vor putea vedea în situații inedite pe Selly &  co, idolii unei întregi generații. Toamna este așadar una plină pentru aceștia, pentru că pe lângă filmările pentru această producție fiction, 5GANG pregătesc și primul lor turneu național, care va debuta la Galați pe 27 septembrie și va continua cu Bacău pe 28 septembrie, Iași pe 22 octombrie, Brașov pe 24 octombrie, Craiova pe 26 octombrie, Oradea pe 2 noiembrie și Cluj pe 3 noiembrie.