Mai mult, folosirea unui fier nepotrivit se poate dovedi o activitate intensă, extinsă și obositoare, mai ales atunci când te confrunți cu un volum de haine ridicat și un fier nepotrivit.  În aceste situații, o stație de călcat poate fi soluția pe care o cauți, pentru a ușura și eficientiza întreg procesul. 

Totuși, cum alegi cea mai bună stație de călcat dintre cele disponibile pe piață? Răspunsul ține de mai mulți factori, de la bugetul alocat la performanță și mod de utilizare. Iată 5 avantaje pentru care merită să alegi o stație de călcat în detrimentul unui fier clasic. 

Calci mai mult într-o singură utilizare

Ai putea crede că o stație de călcat te dezavantajează, deoarece este mai voluminoasă și uneori chiar mai scumpă decât un fier de călcat clasic. Totuși, o stație de călcat îți oferă un avantaj important: unitatea externă care generează aburul și este esențială pentru o călcare de bună calitate. 

În timp ce un fier de călcat obișnuit poate stoca o cantitate mică de apă și nu oferă o cantitate destul de generoasă de abur, o stație de călcat permite călcarea unui număr mai mare de haine într-o singură utilizare, fără a mai fi nevoie să reumpli recipientul.

Poți călca hainele mai repede și mai bine

Aburul generat de către o stație de călcat este uscat, nu umed, un detaliu important în călcarea hainelor cu mai multe straturi de materiale. Acest tip de abur permite eliminarea cutelor fără afectarea materialului, cu o mișcare ușoară și efort minim. 

Elimini riscul de a arde țesăturile

Folosirea unei stații de călcat cu abur separă talpa fierului și material călcat, practic eliminând riscul de lipire. Mai mult, unele modele de stație de călcat permit setarea temperaturii aburului la un nivel mai mare decât cea a fierului de călcat în sine, permițând protecția țesăturilor. Astfel, nu există riscul arderii hainelor în contact cu temperatura ridicată. 

 

O stație de călcat este mai ușoară decât un fier clasic

Te îngrijorează dimensiunea unei stații de călcat versus un fier de călcat normal? Ai fi surprins să afli că, în cadrul stației de călcat, greutatea fierului în sine este mai redusă decât în cazul unui fier de călcat clasic, datorită lipsei rezervorului de apă. 

Este adevărat că volumul total al unei stații este mai mare decât al unui fier de călcat. Totuși, atunci când calci, vei ține în mână doar fierul în sine, care nu mai are atașat un rezervor de apă, precum un fier clasic.

Poți călca la verticală

Probabil cel mai inovator avantaj pe care ți-l oferă o stație de călcat performantă este acela că poate călca inclusiv pe verticală, datorită puterii aburilor. Vei putea călca ușor perdele, draperii sau haine așezate direct pe umeraș, înlocuind astfel necesitatea achiziționării unui steamer vertical separat. 

Când vine vorba de alegerea dint o stație de călcat sau un fier clasic, funcțiile fac diferența și le sporesc performanțaU In sistem dublu de curățare anti-calcar, încărcare continuă cu apă, sistem anti-îngheț, panou de control electric, funcție de ventilație – sunt doar câteva din funcțiile pe are o stație de călcat ți le poate oferi.