Comparativ cu rezultatele oferite de 4G, îmbunătățirile apărute în cadrul tehnologiei 5G sunt  de 10 ori mai mari iar creșterea este foarte rapidă, a transmis Gan Bin în cadrul summit-ului.

Experiența de descărcare este de 10 ori mai bună ca înainte. 4G a schimbat viața, însă 5G va schimba societatea”, a spus acesta. 

Noua tehnologie face posibilă oferirea unei educații în mediul online mult mai bune. De asemenea, în timpul pandemiei, 5G a făcut posibilă vizitarea de la distanță a pacienților aflați în spitale. Prin utilizarea unor camere video, aceștia au putut comunica cu familiile lor fără a îi expune niciunui pericol. 

Vom oferi tehnologii de încredere pentru a declanșa și mai mult aplicațiile 5G. Înțelegem că ne oferă mai multe resurse și am făcut descoperiri importante peste tot în lume. Am văzut că în țări precum Coreea este deja consumat mult mai mult trafic în rețelele 5G decât în 4G”, a adăugat Gan Bin

Viteze de upload de 1GB/s

Conform acestuia, noi produse sunt lansate și distribuite la nivel global iar anul trecut a fost înregistrat un progres care ar fi necesitat mult mai mult timp dacă era utilizată numai tehnologia 4G. Printre performanțe se află reușite precum viteze de upload de 1GB/s.

Ecosistemul se maturizează. 5G atinge o eficacitate de 50 de ori mai mare iar la finalul anului vom fi de 100 de ori mai eficienți”, a conchis Gan Bin.

O tehnologie revoluționară cu un potențial imens

Lucrăm pentru a înțelege nevoile clienților și dorim să îi ajutăm cu transformarea. Deoarece investim multe resurse, beneficiul este că putem garanta o tehnologie matură. Clienții se pot pregăti pentru 5G când încă utilizează 4G iar când noua tehnologie va fi gata, un simplu upgrade de software va fi îndeajuns”, a transmis Diego Yu, Vice Președinte al liniei de produse pentru Packet Core.

De asemenea, au fost menționate și noi concepte pentru serviciile cloud, precum Triple Backup. Mulțumită ecosistemului deschis, 5G înregistrează un potențial imens pentru operator. 

Dorim să ajutăm clienții cu schimbare și cerințele lor pentru serviciile cloud. Prima implementare comercială va avea loc în luna octombrie a acestui an. Ne concentrăm pe conexiune”, a conchis acesta.

O diversitate impresionantă de dispozitive 5G

Dispozitivele inteligente bazate pe 5G vor aduce un nou beneficiu în viitor. În primul sfert al anului 2020 a fost înregistrată o livrare a peste 15 milioane de asemenea dispozitive. Poți simți că piața este în căutare de terminale 5G. Până acum avem peste 19 dispozitive 5G însă în viitor vom oferi produse mult mai accesibile. De asemenea, cardul SIM va juca un rol foarte important în experiența utilizatorului cu noua tehnologie”, a spus Shawn Sheng, Vice Președinte al liniei de produse pentru terminale inteligente, Consumer Business Group.

Acesta a explicat că produsele realizate de echipa Huawei oferă până la 9 benzi de frecvență iar acestea pot fi folosite oriunde pe glob, adăugând că echipa a reușit să implementeze noua tehnologie într-un mod cât mai compact și confortabil în noile dispozitive. 

Clienții se pot bucura de o acoperire mult mai bună. Acesta este un avantaj unic al dispozitivelor inteligente oferite de Huawei. Dorim să vă aducem experiențe bogate precum înregistrări Ultra HD interactive, cloud office sau cloud gaming”, a adăugat Shawn Sheng

De asemenea, mulțumită dezvoltatorilor de la Huawei, 5G va asigura și dezvoltarea tehnologiilor de Realitate Virtuală, permițând acces instant către acestea. 

Am observat că transmisiile live în realitate virtuală sunt un subiect popular. Huawei lucrează și la asta deoarece dorim să oferim o interacțiune și mai bună. Experiența nu poate fi satisfăcătoare dacă modelul și imaginea nu sunt rafinate”, a conchis acesta, menționând că pe drumul către 2025, 10% din companii vor utiliza tehnologii de Realitate Virtuală sau Augmentată. 

Un limbaj comun în sistemele de sănătate

Ne poate ajuta să avem un limbaj comun în sistemele de sănătate: telemedicina. Aceasta are menirea de a îmbunătăți calitatea datelor”, a declerat Qingjun Lu, Președinte al Healthcare 5G Network Construction Committee, National Telemedicine și Connected Healthcare Center of China.

Conform acestuia, este nevoie de monitorizare în timp real, fiind necesară posibilitatea de conectare cu resursele oricând și oriunde. 

Qingjun Lu menționează că sistemul de sănătate are cerințe de securitate foarte mari iar 4G nu le poate satisface. În cazul tehnologiei 5G, doctorii au posibilitatea de a oferi ajutor pacienților în timp real. Ceva ce ar necesita ore întregi de așteptare poate fi rezolvat în câteva minute. 

Mulți oameni de vânzări nu sunt pregătiți. Pentru a introduce această tehnologie în sistemul de sănătate este nevoie de o calificare însă toți angajații unui spital ar putea beneficia de capacitățile 5G-ului.

Această schimbare ar putea ajuta și doctorii în înțelerea condiției unui pacient. Progresul tehnologic ne face mai eficienți în integrarea resurselor”, a conchis acesta.