În situaţia în care actualele condiţii de dobândă şi grad de îndatorare vor fi aplicate de către bănci şi în cazul Prima Casă 2, o familie ar trebui să câştige aproximativ 4600 de lei lunar pentru a se califica la un credit de casă nouă în valoare de 75.000 de euro

O familie de două persoane, fără copii în întreţinere şi fără alte datorii la bănci ar avea nevoie de cel puţin 4.600 de lei pe lună pentru a se califica la un credit de Prima Casă pentru construcţia unei locuinţe noi. Valoarea este valabilă în cazul mai multor bănci care, în prezent, percep o dobândă de aproximativ 4,8% la creditele din programul guvernamental.

Calculul a fost făcut pentru situaţia în care condiţiile actuale nu se schimbă şi pentru un grad maxim de îndatorare de 50% din veniturile nete lunare ale solicitantului. Premierul Boc a anunţat astăzi că noua formă a programului Prima Casă va continua să includă şi locuinţe vechi însă, în cazul construcţiilor noi, pragul maxim de garantare va urca de la 60.000 de euro la 70.000-75.000 de euro.