În perioada iulie – 20 noiembrie 2012, Hidroelectrica a tranzacționat pe piața concurențială PCCB-OPCOM 36 de pachete de energie, totalizând 1.501.745 MWh, cu un preț mediu de 229 lei/MWh, valoarea contractelor încheiate fiind de 343.895.780 lei.
Veniturile realizate din aceste tranzacții sunt cu 148,6 milioane de lei (aproximativ 33 milioane de euro) mai mari decât cele pe care societatea le-ar fi obținut anterior intrării în insolvență, din vânzarea aceleiași cantități de energie traderilor cu un preț mediu de 130 lei/MWh. 
“Am obținut, în medie, cu 100 lei/MWh mai mult decât în contractele bilaterale cu băieții deștepți. Am vândut 1,5 milioane MWh reprezentând  cea mai mare cantitate tranzacționată vreodată pe bursa de energie, adică 8,5% din producția Hidroelectrica într-un an mediu hidrologic”, a spus Remus Borza, reprezentantul Euro Insol.
Potrivit acestuia, veniturile suplimentare rezultate din vânzarea, în mod transparent și concurențial, de energie pe OPCOM ajută societatea să compenseze scăderea veniturilor și, implicit, pierderea provocată de seceta prelungită, care a afectat grav producția de energie  a societății.