Cei trei au fost selecționați în urma mai multor etape de evaluare, derulate atât de către corpul profesoral al  FFABBV, cât și de specialiști ai EximBank, la ultima etapă a acestui proces participând 18 tineri înscriși la programele de masterat ale facultăţii. Cei trei masteranzi vor începe să lucreze efectiv în bancă din ianuarie 2014. Programul se va derula timp de 12 luni, perioadă pe parcursul căreia participanții la internship vor fi și remunerați.

 

”Procesul de selecție a fost destul dificil pentru că s-au înscris unii dintre cei mai bine pregătiți studenți ai programelor de master ale Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori. Cei trei s-au remarcat însă printr-o bogată cultură economică și bancară pe care, acum, vor avea ocazia să o aplice și în practică. Sunt convins că la finalul acestui program cei trei vor rămâne în echipa EximBank având astfel ocazia de a fi parte – cu idei proaspete şi energia specifică – a procesului de modernizare a băncii”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.

 

Laura Boitan (23 de ani) urmează cursurile de Master Bănci şi Politici Monetare, Bogdan Olteanu (22 de ani) este înscris în programul de Master Finanţe şi Bănci – DOFIN (acreditat sub denumirea Școala Doctorală de Finanțe și Bănci), iar Aura Radu (23 de ani) urmează programul de Master Bănci și Asigurări (BANCAS).

 

„Am avut plăcerea de a lua parte la un interviu profesionist şi nu la unul clasic de genul <3 defecte şi 3 calităţi>. Când spun <profesionist>, mă refer la faptul că a fost un interviu interactiv, în cadrul căruia mi-au fost adresate întrebări teoretice cu aplicaţie în sfera practică. Fiind la începutul carierei, principala aşteptare din partea acestui program este acumularea unor cunoştinţe cât mai vaste şi cât mai diverse care să îmi permită să mă dezvolt profesional. Mă aştept să fac parte dintr-o echipă dinamică, unită, centrată pe obiective şi al cărei scop comun să fie performanţa”, a spus Aura Radu.

La rândul său, Laura Boitan a apreciat faptul că selecţia s-a finalizat cu un interviu tehnic şi că a avut posibitatea de a interacţiona cu specialişti ai băncii. ”Îmi doresc ca pe parcursul acestui an de internship să fiu implicată în proiecte, să primesc sarcini concrete şi să contribui la operaţiunile zilnice, în special ale departamentelor de audit intern, trezorerie şi credite”, a explicat ea.

 

”Interviul a pus accentul pe cunoştințele de bază ale unui absolvent al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori și mi s-a oferit oportunitatea de a formula răspunsuri coerente, de a încerca să găsesc soluții la probleme cu care nu m-am confruntat în cadrul activităților desfășurate în facultate. Sunt entuziasmat că voi începe această colaborare cu EximBank și cred că va fi una de succes”, a spus Bogdan Olteanu.

 

Prin derularea acestui program de internship, în parteneriat cu Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, EximBank se alătură companiilor preocupate de necesitatea unei abordări responsabile față de societate.

 

”EximBank a decis să acorde mai multă atenție programelor educaționale, structurate și adaptate unor diverse categorii de public țintă pentru că performanța oricărei organizații, indiferent de forma acesteia, este strâns legată de gradul de dezvoltare a comunității în care activează și a mediului social”, a subliniat Traian Halalai.

 

Astfel, banca a derulat mai multe proiecte la nivelul educației gimnaziale și liceale, menite să susțină dezvoltarea culturii bancare și antreprenoriale. Printre acestea se numără proiectul educațional al Băncii Naționale a României (BNR) de a introduce în învățământul primar disciplina opțională "Educație financiară" – care își propune să formeze viitori consumatori de produse și servicii bancare informați. Apoi, împreună cu Junior Achievement, EximBank a participat la peste 15 întâlniri cu liceeni din diverse orașe din țară pentru derularea unor evenimente în cadrul programelor de antreprenoriat „Compania” și „Enterprise Without Borders”.

 

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.  Operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul celor 16 agenții, dar și accesând site-ul www.eximbank.ro