‘A tocmit un expert contabil care se dă expert, pentru că aşa ceva ar trebui să se încadreze la lipsă de bun simţ şi din punct de vedere procedural, dar şi din punct de vedere al solicitării acestuia care, în loc să procedeze corect aşa cum fac specialiştii să culeagă date, să ceară anumite documente de la părţi, a întocmit o expertiză pe baza căreia să obţină banii societatea Roman. Eu nu am fost informat, nu ni s-au solicitate date. Este de domeniul absurdului să vii să ceri 80 de milioane de lei, pentru o firmă care trebuie să plătească taxe şi impozite la stat. Această firmă are datorii la bugetul local de 11,3 milioane de lei. Să vii să iei bani din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni, de firme, de alte societăţi mai mici sau mai mari şi să îi dai la o altă firmă care nu produce nimic este revoltător. Este un document absurd, forţat(…) Cei 80 de milioane de lei reprezintă jumătate din bugetul local’, a spus edilul.

Directorul Direcţiei Fiscale Braşov, Marian Voinescu, a precizat: ‘Ei consideră că sunt Parc Industrial şi nu trebuie să plătească taxe şi impozite, însă noi considerăm că trebuie să plătească. Nu negăm calitatea de parc industrial al S.C Roman S.A, ci interpretarea pe care o dau ei legislaţiei privind acordarea unor scutiri de taxe şi impozite către bugetul local. Este adevărat că parcurile industriale beneficiază de unele scutiri aprobate de Consiliul Local, dar cu respectarea unor criterii pe care Roman S.A nu le îndeplineşte’.

Omul de afaceri Ioan Neculaie nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Primarul a mai afirmat că în ultima perioadă sunt tot mai multe solicitări de bani de la bugetul local tot prin intermediul experţilor.

‘O ultimă solicitare exagerată din punctul meu de vedere este pe un drept la o servitute într-o curte dintr-un imobil din Piaţa Sfatului, care nu are nicio legătură în primul rând cu primăria.Am primit o sentinţă pe care o vom ataca în baza căreia trebuie să plătim suma de 460.000 de euro cuiva care nu se înţelege cu vecinii, nu are acces în curte. O altă solicitare este pentru o suprafaţă de teren de lângă DN1 spre Ghimbav unde acum este o societate care a cumpărat în urmă cu mai bine de 10 ani terenul, a făcut o investiţie, iar acum vine cineva şi cere 3 milioane de euro pe care să-i dăm tot din bugetul local. Ne trezim că bugetul municipiului este grevat acum de asemenea situaţii şi noi nu ar trebui să mai facem nimic, ar trebui să închidem şi să plecăm acasă’, a explicat primarul.

Directorul Direcţiei Fiscale Braşov a ţinut să adauge că este pentru prima dată în ultimii opt ani când la bugetul local nu se vor încasa toate impozitele şi taxele prevăzute iniţial. ‘Din păcate suntem pe minus cu 4-5 milioane de lei, bani pe care nu cred că îi vom încasa până la sfârşitul anului’, a spus Marian Voinescu.
Sursa: Agerpres