Produs la fabrica de la Hălchiu (Brașov), Olympus Bio are în compoziție lapte care provine 100% din agriculturi bio locale, de la animale hrănite și crescute în ferme bio, și respectă cele mai riguroase standarde de calitate impuse de către organismele internaționale și naționale în domeniu. Iaurtul este certificat de către organizația de certificare ecologică Bio Austria.

“(…) piața românească este pregătită în acest moment să adopte produsele bio, urmând de altfel trendul care este în continuă creștere pe piețele dezvoltate. La nivel de piață a produselor bio în România, estimăm o creștere în volum a acesteia de 10% de la an la an”, precizează directorul general Olympus România, Ilias Pliatsikas.

Olympus Bio este destinat în totalitate consumului intern și este distribuit în cele mai mari supermarketuri si hipermarketuri din toată țara.

“Credem în potențialul agriculturii românești și avem o tradiție în a sprijini fermierii locali prin programe dedicate care îi ajută să își îmbunătățească metoda de creștere și îngrijire a animalelor, precum și pentru a atinge standarde mai înalte de calitate în activitățile legate de colectarea laptelui. Avem deci aici materie primă de foarte bună calitate, nu este necesară importarea acesteia din afară”, adaugă Ilias Pliatsikas.

În total, cumpărăm produse bio de aproximativ 80 de milioane de euro mil. euro, de aproape 40 de ori mai mult decât în 2007, dar sub 1% din totalul vânzărilor din retail, față de Europa Occidentală, unde ponderea depășește 5%.

Vânzările producătorului grec de lactate Olympus sunt estimate să ajungă până la 55 milioane de euro în 2013. Olympus deţine cinci fabrici în Grecia, Bulgaria şi România, care produc atât lactate, cât şi sucuri naturale. În perioada 1999-2013, investiţia totală a grupului Olympus în România se ridică la 70 de milioane de euro.