”Nu văd nici un impact. Eu cred că impactul, dacă va fi unul, va fi nul, va fi unul minor, în ceea ce priveşte schimbarea de acţionariat”, a spus Gheţea, cu ocazia prezentării rezultatelor CEC Bank pe 2012.

Potrivit publicaţiei elene ‘Kathimerini’, reprezentanţi ai creditorilor internaţionali ai Greciei şi ai autorităţilor pentru concurenţă din UE ar fi cerut băncilor elene să-şi vândă subsidiarele şi băncile afiliate din Europa de Sud-Est (inclusiv din România) precum şi activităţile nebancare de pe piaţa internă. Ziarul arată că reprezentanţi ai UE, BCE şi FMI exercită presiuni pentru subsidiarele băncilor elene din Balcani şi cer vânzarea imediată a activităţilor nebancare, conform unui calendar specific, iar directorul general adjunct pentru ajutor de stat al Comisiei Europene, Gert Jan Koopman, s-a aflat la Atena unde s-a întâlnit cu directorii băncilor elene pentru a discuta planurile de afaceri pe care le vor prezenta instituţiile de creditare în contextul recapitalizării lor.

Gheţea consideră, însă, potrivit Agerpres, că vom asista la schimbări importante pe piaţa bancară europeană.

”În perioada următoare este posibil să asistăm la o schimbare majoră, şi România nu va face excepţie, a regulilor bankingului în Europa”, a explicat preşedintele ARB.