"Când ne comparăm cu sistemul bancar la credite neperformante, trebuie să avem în vedere faptul că noi nu am vândut portofolii de credite cu probleme către entităţi din grup, aşa cum au făcut alte bănci", a precizat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.
Citând date ale BNR, Gheţea spune că din sistemul bancar românesc au fost transferate în afară credite neperformante de 11,4 miliarde lei, astfel că fără aceste vânzări CEC Bank ar fi stat mai bine decât media pe sistem.

Dacă ţinem cont că CEC Bank avea la sfârşitul lui 2012 un sold al creditelor de 11,9 miliarde lei, rezultă că valoarea creditelor neperformante era de 2,32 miliarde lei.
Totodată, costurile cu provizioanele noi din 2012 s-ai cifrat la 410 milioane lei, cu 51% mai mari decât în 2011, ducând astfel nivelul agregat al provizioanelor la 1,51 miliarde lei (gradul de provizonare a ajuns la 12,7%).
Cea mai mare rată de neperformanţă se înregistra pe segmentul IMM-urilor din comerţ, industrie şi servicii, în timp ce pe portofoliul de credite pentru proiecte cu fonduri europene se înregistra una din cele mai scăzute rate de neperformanţă, de 2,36%, iar la creditele pentru subvenţii de 0,44%.