Obiectivul anual de reciclare pentru dozele din aluminiu în România este de 21% din piaţă (12.000 tone), în timp ce ţinta de reciclare pentru PET-uri este de 55%, respectiv 90.000 tone.

În decursul lui 2012, au fost reciclate, la nivel naţional, 5.000 tone de deşeuri de aluminiu, ceea ce se traduce în 29% din cantitatea de aluminiu existentă pe piaţă. Din volumul total reciclat, 80% a fost reprezentat de dozele din aluminiu.

Din punct de vedere tehnic, după colectare dozele din aluminiu sunt transformate în doze noi sau în alte produse care conţin aluminiu, precum biciclete sau rame pentru ferestre, retopirea aluminiului folosit economisind până la 95% din energia iniţială necesară producerii de materie primă, menţionează societatea.

Conform datelor Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), România, prin angajamentele pe care trebuie să le urmeze, are o ţintă de colectare anuală a deşeurilor de aluminiu de 50% din totalul pieţei, propusă a fi respectată pentru 1 ianuarie 2014.

Alucro este o asociaţie non-profit, fondată în anul 2010, de Can Pack Romania, Amep American Packaging şi EAA-Asociaţia Europeană a Aluminiului.

Scopul organizaţiei este conştientizarea, educarea şi sensibilizarea unui segment cât mai mare al populaţiei cu privire la colectarea şi reciclarea dozelor din aluminiu.