„Tranzacţia, care va fi supusă aprobării de către autorităţile de reglementare, include segmentele locale de custodie şi servicii pentru valori mobiliare ale ING din România, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Bulgaria. La momentul implementării, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea până în prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de pieţe, în timp ce reţeaua proprie de custodie se va extinde la 62 de pieţe”, se arată în comunicat.

ING este un furnizor de top de servicii de custodie în CEE, deservind multe dintre cele mai mari instituţii financiare ale lumii.

Detaliile tranzacţiei nu sunt publice. Având în vedere politicile standard de încheiere a tranzacţiei şi procesul de aprobare de către autorităţile competente, Citi şi ING estimează că preluarea se va finaliza în primul trimestru al anului 2014.

Cu active în custodie în valoare de 13,5 trilioane de dolari şi având cea mai extinsă reţea proprie, Citi pune la dispoziţia clienţilor expertiză locală şi acces global, pentru a oferi valoare adăugată procesului investiţional.

Citi are aproximativ 200 de milioane de conturi de clienţi si operaţiuni în peste 160 de ţări şi jurisdicţii.

Sursa: Agerpres