Anunţarea scăderii pieţei locale de IT, sistările reabilitărilor de drumuri realizate de CNADR precum şi posibila mărire a producţiei interne de gaz sunt principalele ştiri ale orei din domeniul.ro.

Reabilitarea DN 17 la limita între judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud a fost sistată, miercuri, de concernul german Geiger-Max Boegl, pentru restanţe la plată de 2,5 milioane de euro, bani pe care trebuia să îi primească de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, beneficiarul lucrărilor, spune capital.ro.

Societatea naţională de gaze naturale Romgaz a semnat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale permisul de prospecţiune pentru un perimetru din platoul continental al Mării Negre – Muridava Est, a anunţat azi Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al companiei, potrivit evz.ro.

După ce anul trecut a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri din Europa Centrală şi de Est, de 19%, ajungând la 1,97 miliarde de euro, piaţa românească de IT va scădea în acest an cu 22%, potrivit estimărilor cuprinse într-un raport al companiei poloneze de consultanţă PMR Publications, relatează gandul.info.

Alte titluri importante din economie

Standard & Poor’s a coborat ratingul The Rompetrol Group la ‘B’, cu perspectiva negativa (hotnews.ro)

Investiţiile străine directe în România au scăzut cu 44,4% în primele 4 luni, la 2,05 miliarde euro (realitatea.net)

Spectrul unor noi pierderi afecteaza inca bancile europene, in ciuda cresterilor recente (standard.ro)

Garantia statului la credite pentru „Prima casa”, extinsa si la persoanele care construiesc o locuinta (zf.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.