„Această semnare se înscrie în strategia ministerului pe care am spus că o vom implementa, aceea de a deschide cât mai multe lucrări finanţate cu fonduri europene, acestea reprezentând o prioritate a mandatului meu”, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Lucrările sunt finanţate prin Programul Sectorial Operaţional Transporturi al Uniunii Europene şi se vor finaliza spre sfârşitul anului 2014.

„Finalizarea digului are ca scop extinderea cu 1,05 km a digului existent, fapt ce va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare şi a siguranţei navelor care intră în Portul Constanţa. Este un proiect destul de important atât pentru Portul Constanţa, care va deveni mai atractiv din punct de vedere comercial, dar şi al siguranţei, însă este important şi pentru companiile din zonă, care subcontractează lucrările pentru antreprenorul olandez”, a declarat Valentin Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Digul de larg din Portul Constanţa a fost construit în perioada 1976-1990, însă a fost finalizat doar pe o porţiune de 4,8 km, urmând ca prin noul contract să se finalizeze şi kilometrul rămas neconstruit, deoarece în anul 1990 lucrările au fost întrerupte.

Un câştigător al licitaţiei privind acest obiectiv a fost stabilit cu mai bine de trei ani în urmă însă, din cauza contestaţiilor depuse de către companiile implicate în licitaţie, semnarea a fost amânată o perioadă îndelungată.

Sursa: Agerpres