Vodafone Spain, al doilea mare operator de telefonie din Spania, nu a oferit detalii în legătură cu numărul angajaţilor care ar putea fi concediaţi însă o sursă sindicală a declarat că Vodafone ar putea concedia aproximativ un sfert din cei 4.300 de angajaţi ai săi.

"Anul trecut am reuşit să evităm concedierile prin acceptarea unor reduceri salariale, însă acum totul indică spre concedierea a aproximativ 1.000 de angajaţi", a declarat o sursă sindicală.

Telefonica, cel mai mare operator de telefonie din Spania, a anunţat în 2011 că va elimina 6.500 de locuri de muncă în decurs de trei ani.

Operatorii de telefonie mobilă din Spania se confruntă cu o scădere a numărului de utilizatori pe fondul dificultăţilor economice din cea de a patra economie a zonei euro dar şi a războiului preţurilor dintre operatori. Vodafone Spain a pierdut 278.000 de clienţi numai în luna octombrie.

În luna noiembrie, Vodafone a redus valoarea activităţilor sale din Spania şi Italia cu 7,1 miliarde de euro, în condiţiile în care veniturile din servicii la divizia din Spania au scăzut cu 11% în ritm anual în perioada aprilie-septembrie 2012. Rezultatele slabe din Spania şi Italia au provocat grupului Vodafone o pierdere netă de 1,977 miliarde lire sterline (2,47 miliarde de euro) în primul semestru al exerciţiului 2012/ 2013, comparativ cu un profit net de 6,679 miliarde de lire sterline în perioada similară a exerciţiului precedent.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 407 milioane de clienţi în întreaga lume, la 30 septembrie 2012. Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente, şi mai mult de 50 de reţele partenere în întreaga lume.
Sursa: Agerpres