Oficiul pentru Străini a trimis un aviz negativ Parlamentului, în cadrul dosarului de naturalizare a francezului Bernard Arnault. Patronul grupului LVMH a adresat în luna iulie o cerere de naturalizare Parlamentului belgian, iar cererea lui a fost analizată în conformitate cu vechea procedură, care va fi total revizuită în ianuarie.

Pentru a da o decizie, parlamentarii din comisia pentru naturalizări au nevoie de trei avize: de la Oficiul pentru Străini, Parchet şi Siguranţa Statului. Parchetul şi Siguranţa Statului nu şi-au comunicat încă poziţia. Funcţionarii Oficiul pentru Străini, primul care trebuie să dea avizul, au analizat dacă Arnault locuia în Belgia de numărul de ani necesari pentru a solicita naturalizarea. Candidatul trebuie să dovedească că are reşedinţa principală în Belgia de cel puţin trei ani, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul lui Arnault.

Speriat de impozitul de 75% promis de Hollande, cel mai bogat om din Franța – cu o avere estimată la 41 de miliarde de dolari -, și-a depus, în toamna aceasta, actele să primească cetățenie belgiană.

Miliardarul s-a autoexilat timp de trei ani în Statele Unite și în anii ’80, după o victorie a stângii.