Într-o "industrie" în care beneficiarii proiectelor pe bani europeni au reuşit să cheltuiască numai 10% din banii alocaţi de Bruxelles, firma de consultanţă Romair Consulting a ajuns să dezvolte aproximativ 16% din proiectele finanţate de UE în România, în mediu, infrastructură, agricultură, GIS şi topogeodezie, POSCCE.
Compania înfiinţată în 1997, odată cu derularea primului program finanţat de UE în cadrul programelor SAPARD (“Fabrica de produse din carne Cristim”) şi ISPA (“Sistemul de alimentare cu apă şi canalizare a Municipiului Iaşi”), a realizat circa 18% din proiectele cu care România a intrat în UE.
În prezent,  firma de consultanţă derulează 38 de proiecte în ţară, fiecare cu o valoare de investiţie de peste 10 milioane de euro.
Romair – cu afaceri anuale de circa 7,5 milioane de euro – a participat la intrarea României în Uniunea Europeană „cu 27 de proiecte, dintr-un total de 81 aprobate la nivelul României în cadrul Programului Operaţional Regional”, precizează Gheorghe Boeru, preşedintele Romair Consulting.