Mai mult, o treime dintre utilizatorii de Windows 7, Windows Vista şi Windows XP ar achiziţiona produs realizat de Apple, dacă ar fi să-şi schimbe actualul calculator.

Trebuie reamintit că Windows 8 vine cu o interfaţă nouă şi fluidă, o gamă largă de aplicaţii accesibile odată cu deschiderea Windows Store și disponibile în întreaga lume pe mai mult de 1.000 de PC-uri şi tablete certificate Windows 8. Acesta  este disponibil în două variante de licențiere, Windows 8 şi Windows 8 Pro.

Din studiul realizat de Avast reiese că 6 din 10 americani au aflat de lansarea Windows 8, însă, din totalul respondenţilor (utilizatori ai produselor Microsoft), numai 9% şi-ar cumpăra un calculator care să opereze cel mai recent produs Microsoft. 70% dintre aceştia preferă să păstreze actualul sistem de operare: 65% – Windows 7, 22% – Windows XP şi 8% – Windows Vista.

La numai câteva zile de la lansarea Windows 8, CEO-ul Steve Ballmer a anunţat că Microsoft a vândut deja 4 milioane de pachete Windows 8.

Studiul condus de Avast contazice, în schimb, entuziasmul lui Ballmer. 16% dintre utilizatorii pachetelor Windows plănuiesc să renunţe la actualul calculator, însă dintre aceştia, 30% vor să treacă la un iPad, iar 12% la un Macintosh.