Ultimul trend de pe piața locală este acela de a cumpăra diverse aranjamente florale în dovlecei sau de a achiziționa flori decorate cu pânze de păianjen sau dantelă neagră, spune Marius Dosinescu, CEO al FlorideLux.ro.

Din procentul vânzărilor realizate de FlorideLux.ro de Halloween, 80% sunt aranjamente florale speciale (dovlecei, păianjeni, vrăjitoare etc.), iar restul sunt cadouri sau produse adiacente.

Valoarea medie a unei comenzi este în jur de 45 de euro.

Pentru 2012, Dosinescu speră ca FlorideLux.ro să aibă afaceri de aproximativ 450.000 de euro, în creştere cu aproape 20%, faţă de vânzările din 2011.

Piaţa florăriilor online este estimată la 3 mil. euro. „Din 2011, datorită creşterii încrederii generale în mediul online şi a educării clienţilor, florăriile online şi cele offline au intrat în competiţie directă pe piaţă, iar la ora actuală au aproximativ 60% din piaţă e comună”, conchide Dosinescu.

În afară de această divizie, grupul FlorideLux.ro mai cuprinde magazinele online www.brazidecraciun.ro,  www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar şi florăriile offline FlorideLux.