Noul echipament, furnizat de o firmǎ spaniolǎ, are o duratǎ de viaţǎ estimatǎ la 30 de ani şi o capacitate de 300 de tone, faţǎ de numai 200 de tone, cât avea cel vechi. Macaraua – cea mai mare din întregul Combinat – este acum funcţionalǎ şi a primit certificarea ISCIR, dupǎ ce a fost testatǎ în situaţii cu sarcini de pânǎ la 25% peste capacitatea sa. “În ciuda constrângerilor de naturǎ financiarǎ şi a efectelor crizei, continuǎm sǎ investim în fluxul cald de la Galaţi, pentru a-i asigura sustenabilitatea”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi.
Pentru a nu afecta producţia de oţel, lucrǎrile de instalare a noilor grinzi de susţinere – ce se vor finaliza la jumătatea lunii iunie – sunt realizate “pe flux”, ceea ce a însemnat mǎsuri suplimentare de securitate, precum şi o planificare şi o coordonare complexǎ şi minuţioasǎ. Componentele de mari dimensiuni au fost instalate prin acoperişul Halei Convertizoarelor, cu ajutorul unei macarale de 750 de tone.
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări. Grupul deţine operaţiuni miniere, având în portofoliu peste 20 de mine în operare şi dezvoltare, fiind cel de al patrulea producător mondial de minereu de fier. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde de dolari şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel.