Societatea Pehart Tec din judeţul Alba va beneficia de o finanţare din fonduri europene în valoare de aproape 44 de milioane de lei pentru implementarea proiectului intitulat ”Construirea unei unităţi de cogenerare de înaltă eficienţă pentru creşterea eficienţei energetice şi obţinerea unei economii de energie la S.C. Pehart Tec S.A”.
Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a semnat în urmă cu două zile contractul de finanţare pentru implementarea acestui proiect, beneficiarul fiind societatea Pehart Tec.
Valoarea totală care face obiectul finanţării este de 43,925 milioane lei, proiectul fiind încadrat în domeniul major de intervenţie 4.1 ”Energie eficientă şi durabilă (îmbunătăţirea eficienţei energetice şi dezvoltarea durabilă a sistemului energetic din punct de vedere al mediului)”.
Potrivit indicatorilor de realizare, implementarea acestui proiect prevede construirea următoarelor: platformă cu fundaţii, grup turbo-generator, compresor gaze naturale, cazan recuperator generator de abur.
În contextul preocupărilor privind creşterea imediată a gradului de absorbţie a fondurilor europene, noua conducere a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri a adoptat măsuri menite să deblocheze activitatea Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea competitivităţii economice’, se precizează în comunicat. (Sursa: Agerpres)