Christopher "Commander X" Doyon, unul dintre liderii Anonymous, arestat recent pentru spargerea unui site guvernamental, a stat de vorbă cu cei de la National  Post şi a făcut nişte declaraţii surprinzătoare.
Întrebat ce pregăteşte Anonymous în continuare, Christopher "Commander X" Doyon a declarat că în prezent hackerii au acces la toate bazele de date guvernamentale americane şi este doar o chestiune de timp până când aceste informaţii vor fi făcute publice. Acesta a mai spus că hackerii nu au trebuit să spargă niciun site pentru a intra în posesia lor, ci acestea le-au fost furnizate de oameni din interior.
Cei de la gizmodo.com sunt sceptici în ceea ce priveşte declaraţiile liderului Anonymous. Aceştia consideră că aceste baze de date sunt prea vaste şi este puţin probabil ca hackerii să fi intrat în posesia tuturor informaţiilor. Nu exclud însă posibilitatea existenței unor "cârtițe" în interiorul agențiilor guvernamentale.
Gruparea Anonymous este formată din persoane care se descriu drept luptători pentru libertatea Internetului şi au atacat în trecut mai multe site-uri, precum, cele ale Departamentului american al Justiţiei, FBI, Amazon, Mastercard etc
În luna martie a acestui an, FBI a reuşit să îl captureze pe unul dintre liderii reţelei, Hector Xavier Monsegur, cunoscut drept "Sabu". Sabu a început să-şi trădeze organizaţia în momentul când a fost deconspirat de FBI.
Sursa: gizmodo.com