Jocurile World Cyber Games 2010 s-au ţinut anul acesta în Los Angeles, iar ţara noastră a fost reprezentată la Fifa de Aron “AleX” Alexandru de la echipa neXtPlease! şi de echipa de Counter Strike, EQ_RO,  formată din Munteanu Liviu George, Stănescu Ionuţ Cătălin, Ibraim Sedan, Hohan Alexandru Daniel, Constantin Iulian Daniel.

AleX a ajuns între primii 16 jucători de FIFA din lume, fiind învins de chinezul Zola cu 2 la 0. Zola a mers până în finală, însă s-a mulţumit doar cu locul doi, titlul de campion mondial revenindu-i lui Kevin Santner – Daimonde din Germania.

Acum doi ani Marius Crăciun (BeBe), de la aceeaşi echipă neXtPlease!, a devenit campion mondial la FIFA 08 după ce l-a învins în finala World Cyber Games 2008 din Koln pe reprezentatul Portugaliei, Pedro Caiado (LastNight).

Echipa de Counter Strike a ajuns la rândul ei între primele 16 echipe din lume, după ce au trecut în faza grupelor de spaniolii de la “bet4gamers” şi de macedonenii de la “EntityMK”. În grupe, echipa noastră a fost învinsă de echipa Danemarca 1, iar în faza eliminatorie de Danemarca 2.  Danemarca 2 a ajuns în finală, pe care a pierdut-o însă în faţa ucrainenilor de la “naVi”.

Coreea de Sud a fost desemnată campioana Global World Cyber Games 2010 cu 3 medalii de aur, 2 de argint şi 3 de bronz. Pe locul doi s-a clasat Brazilia, iar pe trei Marea Britanie.

Marea finală a WCG 2010 s-a dovedit a fi unul dintre cele mai urmărite evenimente ale organizaţiei. 32.000 de spectatori au urmărit turneul la Convention Center din Los Angeles, împreună cu zeci de milioane de telespectatori ce urmăreau un live stream al jocurilor pe Internet, la live.wcg.com, Facebook.com/SamsungUSA şi pe siteul premium de gaming al partenerului oficial IGN, www.ign.com.

Marea finală WCG 2010 a fost, de asemenea, difuzată în opt ţări, incluzând China, Germania şi Rusia. 400 de reprezentanţi media din întreaga lume au participat la eveniment, alături de 450 de jucători de jocuri pentru computer din 58 de ţări, care şi-au disputat premii în valoare totală de mai mult de 250.000 de dolari în cash şi premii.  

SURSA: WCG