În privința creșelor situația din Sectorul 1 este extrem de gravă așa cum arată datele din 2023. Vorbim despre un număr imens de copii care nu și-au găsit locul în creșe, iar părinții au fost lăsați să găsească soluții de unii singuri.

„Nicio creșă construită de doamna Armand în 4 ani de mandat, deși în fiecare an sute de copii sunt respinși fiindcă nu au loc în instituțiile statului. Anul trecut, peste 1.000 de copii nu  au prins loc la creșe în Sectorul 1.

Lăsați de izbeliște de administrația Armand, părinții au fost nevoiți să găsească soluții pentru a avea cu cine să-i lase pe cei mici. Așa arată indiferența și dezastrul creat de Clotilde Armand”, a explicat George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

La creșa Sf. Nicolae, din zona Băneasa, spre exemplu, anul acesta au fost respinși 67 de copii, iar la creșa Vrancea din zona Grivița-1 Mai au lipsit 40 de locuri.

Cu toate că doamna Armand știe de această situație, nu a construit creșe noi și nu a reușit să rezolve problema a mii de părinți care nu au soluții pentru ei și copiii lor.

”Sunt tată a doi copii. Îmi duc zilnic fata la școală și băiatul la grădiniță și înțeleg cât este de important să ai unde să îi lași știind că sunt în siguranță și primesc o educație de calitate, astfel încât să îți poți desfășura activitatea profesională.

Prea mulți părinți au această grijă în fiecare an. Prea mulți părinți sunt ignorați de o administrație care i-a uitat și și-a uitat și propriile promisiuni din campanie. Eu voi rezolva urgent problema locurilor la creșe în Sectorul 1, cu precădere în zone precum Aviației, Băneasa și Griviței unde sunt cele mai multe locuri lipsă”, a declarat George Tuță.