George Tuță spune că este necesară de asemenea revenirea la programul afterschool

„Trebuie să fim atenți la nevoile sistemului educațional pentru a trece mai ușor peste problemele de zi cu zi. Acest tip de respect va fi primul lucru pe care îl voi aduce în Primărie. Pentru că dacă nu îi respectăm pe cei care construiesc generații, sunt de părere că nu vom avea niciun fel de viitor.”

În ceea ce privește siguranța din școli, George Tuță este de părere că Primăria ar trebui să asigure urgent fondurile pentru ca fiecare școală să aibă câte un paznic la fiecare intrare principală a fiecărei clădiri, nu un singur paznic pentru întreaga școală cum se întâmplă astăzi. „Și eu sunt părinte și vreau să fiu liniștit atunci când îmi duc copiii la școală și să îi știu în siguranță. Această siguranță nu poate fi asigurată de către un singur om care păzește întreaga școală și este de datoria Primăriei să ia măsuri în acest sens și să asigure finanțarea necesară.”

George Tuță a declarat și că nu înțelege de ce primarul Clotilde Armand a decis diminuarea fondurilor necesare siguranței în școli, ea nerăspunzând repetatelor cereri de lămuriri. În schimb, înainte de începerea campaniei electorale era des văzută umblând pe stradă însoțită de polițiștii locali din subordine.

Investițiile în clădiri noi, în pregătirea continuă a profesorilor și în programe care să asigure activități extrașcolare pentru copii sunt parte a proiectului „Școala într-un singur schimb” pe care George Tuță îl are pentru Sectorul 1.

Candidatul PSD-PNL vorbește despre importanța unor investiții majore în clădiri și clase noi în întregul sector, investiții în pregătirea continuă a cadrelor didactice astfel încât toate școlile din Sectorul 1 să aibă un nivel crescut.

Este necesară de asemenea revenirea la programul afterschool pentru părinții care vor să-și lase copiii la școală până la finalul programul de lucru și construirea de creșe noi pentru cei mici. „Anul trecut 800 de copii nu au avut locuri la creșe și grădinițe. Este inadmisibil ca cel mai bogat sector al Capitalei să lase pe dinafară 800 de copii din cauza lipsei de investiții din partea Primăriei.” a mai spus George Tuță.