Cele mai populare destinaţii din lume au fost anul trecut SUA, China, Franţa şi Spania. Turismul internaţional a înregistrat în 2015 o creştere de 4%, generând venituri de 1.400 de miliarde de dolari, în timp ce comerţul mondial a urcat cu doar 2,8%, arată datele UNWTO.

În 2015, turismul a reprezentat 7% din exporturile totale globale, faţă de 6% în 2014. În topul categoriilor mondiale de exporturi, turismul se situează pe poziţia a treia, după combustibili şi produse chimice, devansând produsele alimentare şi automobilele.

Conform datelor CPB Netherlands Bureau of Economic Policy Analysis, 2015 a fost cel mai slab an pentru comerţul mondial din 2009. Majorarea veniturilor din turism nu a fost semnificativ afectată de atacurile teroriste, care au sporit temerile privind siguranţa vizitatorilor.

"Turismul reprezintă astăzi o categorie importantă a comerţului internaţional cu servicii. În pofida unei relansări economice slabe, cheltuielile cu turismul internaţional au crescut semnificativ în 2015, ceea ce scoate în evidenţă relevanţa acestui sector în stimularea creşterii economice, impulsionarea exporturilor şi crearea de locuri de muncă pentru un număr crescut de economii din întreaga lume", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.AGERPRES/