Tesla Motors ar avea ca posibile amplasamente pentru noua fabrică Olanda, Franţa şi Spania, conform speculaţiilor din presă. 

Producătorul american de automobile electrice va începe anul viitor căutarea unei locaţii pentru noua unitate, a declarat un purtător de cuvânt al Tesla pentru Automotive News Europe. 

Tesla are deja o facilitate în Olanda unde se asamblează versiunea europeană a maşinilor Tesla construite în principala fabrică a companiei, în Freemont, California. 

În urma deschiderii unei fabrici în Europa, Tesla va beneficia de capacitate suplimentară pentru a-şi îndeplini obiectivul de a produce 500.000 de vehicule pe an până în 2018. În acest an Tesla se aşteaptă să producă 80.000 – 90.000 de maşini. 

În primele nouă luni din acest an Tesla a vândut în Europa 11.775 automobile electrice, în creştere cu 7,6% faţă de perioada similară din 2015.

Inginerii companiei Tesla au actualizat sistemul de operare instalat în computerul maşinii electrice după ce câţiva cercetători din China au reuşit să compromită informatic programul respectiv şi să manipuleze de la distanţă sistemul de frânare al maşinii în timpul deplasării acesteia.

Echipa de cercetători de la Keen Security Lab a preluat controlul sistemului de frânare al maşinii Tesla de la o distanţă de 19 km, iar doar cu ajutorul unui laptop a deschis uşile maşinii fără să fie nevoie de vreo cheie. Cei de la Keen Security Lab au postat videoclipul cercetării lor pe canalul YouTube. De asemenea, în timp ce maşina rula, cercetătorii au reuşit să schimbe poziţionarea oglinzii interioare şi să deschidă uşa de acces la portbagajul maşinii, scrie Agerpres.

În urma acestei breşe de securitate, care a fost mai întâi transmisă de cercetători companiei producătoare, inginerii de la Tesla au făcut instant actualizările software necesare pentru îmbunătăţirea sistemului de operare al maşinii. Prin aceste teste comunitatea cercetătorilor în securitate cibernetică atrage atenţia producătorilor auto asupra vulnerabilităţilor sistemelor inteligente de control de pe maşinile vândute în prezent pe piaţă care ar putea fi oricând exploatate de hackeri.

Producătorul american de automobile electrice Tesla Motors şi-a anunţat în vară intenţia de a strânge noi fonduri în acest an, pentru a putea finanţa dezvoltarea şi producţia noului sedan Model 3, precum şi construcţia unei uzine care va produce baterii pentru automobilele electrice, transmite Reuters.

Într-un document remis organismului de supraveghere a pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission-SEC), Tesla Motors informează că intenţionează să strângă noi fonduri fie prin vânzarea de acţiuni fie prin vânzarea de obligaţiuni. 

Anterior, directorul Tesla Motors, Elon Musk a avertizat că firma va fi nevoită să demareze "o mică majorare de capital" în 2017. 

Tesla a încheiat cel de al doilea trimestru al acestui an cu rezerve de lichidităţi în valoare de 3,25 miliarde de dolari, însă în luna iulie a rambursat 678 milioane de dolari dintr-o linie de credit şi, de asemenea, intenţionează să răscumpere obligaţiuni convertibile în valoare de 422 milioane de dolari. Conform acestor date, compania dispune de lichidităţi în valoare de 2,15 miliarde de dolari. Aceasta în condiţiile în care la începutul anului a anunţat că are de gând să cheltuie 1,75 milioane de dolari în a doua jumătate a acestui an pentru construcţia de uzine şi echipamente, în principal pentru a putea demara în 2017 producţia de serie a noului sedan Model 3, precum şi pentru a termina o uzină care va produce baterii pentru automobilele electrice. 

AGERPRES