"Am finalizat jumătate, adică două din cele patru capitole ale strategiei, dar o să aşteptăm până după alegeri să avem discuţii serioase, fără implicaţii politice. Nu vreau să ne batem joc de munca experţilor sau să avem un document uitat într-un sertar", a spus Nicolescu.

El a adăugat că obiectivul principal din strategie vizează asigurarea securităţii energetice a României.

"România are şansa ca, în 2020, să fie a doua ţară, după Danemarca, ce va produce mai multe resurse de energie primară decât vă consuma. Acest lucru îi va conferi ţării noastre un rol strategic regional", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor preţuri competitive la energie.

Nicolescu a amintit că PIB-ul ţării depinde în proporţie de 30% de producţia industrială, spre deosebire de media europeană, care este de 18%.

"Astfel că este vital pentru noi să generăm preţuri competitive pentru industria şi economia românească", a susţinut Răzvan Nicolescu.

Al treilea obiectiv menţionat de şeful de la Energie este cel legat de protecţia mediului.

"Mă voi implica personal în ceea ce priveşte sectorul de energie regenerabilă. Am creat un grup de lucru, unde am adus la aceeaşi masă reprezentanţii companiilor, ai consumatorilor şi ai instituţiilor de finanţare. Se conturează un scenariu, dar să vedem ce vom face", a precizat el.

AGERPRES