Din indicatorii raportaţi reiese faptul că, anul trecut, cheltuielile societăţii din activitatea curentă s-au ridicat la aproape 141 milioane de lei, dublu comparativ cu rezultatul de la sfârşitul lui 2012, când s-a cifrat la 70,61 milioane lei.

De asemenea, profitul brut înainte de impozitare a ajuns la 228,9 milioane lei, în scădere cu 8,36%, de la 249,8 milioane lei cât se consemna în 2012.

Datoriile SIF Transilvania au crescut, în 2013, la 103,5 milioane lei, de la 93,6 milioane lei în anul precedent, în timp ce valoarea capitalurilor proprii s-a situat la 827,76 milioane lei, mai puţin cu aproape 20 de milioane lei cât se înregistra la finele anului 2012.

SIF Transilvania este o societate de investiţii financiare de tip închis, auto-administrată în sistem dualist, încadrată în categoria 'Alte organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.), cu o politică de investiţii diversificată'.

Acţiunile SIF Transilvania sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria I (simbol SIF3), din data de 1 noiembrie 1999.

SIF Transilvania deţine şi administrează un portofoliu investiţional alcătuit, în principal, din acţiuni deţinute atât în societăţi listate, cât şi nelistate.

Registrul acţionarilor SIF Transilvania este ţinut de către S.C. Depozitarul Central S.A. Bucureşti, iar serviciile de depozitare a instrumentelor financiare deţinute în portofoliu sunt asigurate de ING Bank NV Amsterdam-Sucursala Bucureşti.

SIF Transilvania este membră a European Venture Capital Association (EVCA) cu sediul în Bruxelles, a Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (A.A.F.), precum şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.

Sursa: Agerpres