Parcul industrial a fost un magnet pentru investitori datorită facilităţilor şi lipsei birocraţiei, majoritatea provenind din Germania.Potrivit primăriei Sibiu, numeroase firme şi-au început sau şi-au intensificat activitatea în Zona de Vest. Astfel, SNR Roulments din Grupul Renault a investit 6 milioane euro. Corporatia Continental AG, liderul pieţei europene de producţie a subansamblelor pentru industria de automobile, a deschis noua locaţie de productie a componentelor electronice pentru sisteme de frânare si un centru de cercetare. Continental Temic a investit 20 de milioane de euro, Bramac, producător de sisteme de învelitori pentru acoperiş, 6 milioane euro, Gühring OHG, numarul 2 pe piaţa europeană a producătorilor de scule aşchietoare, 5 milioane euro, RUD Kettenfabrik Rieger & Dietz, lider european în producţia de lanţuri industriale şi antiderapante, 5 milioane euro.
Primul investitor român a fost firma sibiană Polisano Pharmaceuticals, care a cumpărat teren pentru ridicarea unei fabrici de medicamente.
Alte firme aflate aici sunt Brandl cu o fabrică de piese auto, TAS – producătoare de roboşi industriali de asamblare, MEWA – producătoare de panouri prefabricate pentru construcţii si Phoenix Mecano Plastic, producătoare de matriţe şi mase plastice.

Potrivit Registrului Comerţului, companiile care au înregistrat cele mai mari cifre de afaceri din oraşul Sibiu sunt: