Firma care a cumpărat terenul este controlată de Daniel Drăgulin şi Robertino Georgescu, care vor să dezvolte aici tot locuinţe. Cei doi au dezvoltat sub brandul Metropolitan Residence patru ansambluri rezidenţiale în zonele Berceni şi Popeşti Leordeni, un total de peste 1.000 de apartamente şi vile, şi mai au în lucru alte patru proiecte în zonele Mihai Bravu, Apărătorii Patriei, Aviaţiei şi lângă Policolor.
„Policolor a agreat vânzarea terenului din Theodor Pallady, aflat în proprietatea sa, către un dezvoltator imobiliar. Vânzarea efectivă se va derula pe parcursul a trei ani, perioadă în care fabrica Policolor va continua să funcţioneze în actuala locaţie; fondurile rezultate în urma acestei tranzacţii, cu implementare pe termen mediu, urmează să fie direcţionate către dezvoltarea unei noi platforme, proiect pe care Policolor intenţionează să îl demareze. Platforma prevede şi construcţia unei noi fabrici de producţie de vopsele, pentru care se aşteaptă deja avizele pentru demararea lucrărilor”, a declarat Marius Văcăroiu (foto), CEO Policolor – Orgachim. Producătorul a cumpărat în primăvara acestui an o platformă industrială în suprafaţă de 2,5 hectare în zona de vest a Capitalei, unde vor fi relocate facilităţile de producţie şi activităţile administrative.
Eliberarea terenului cu suprafaţă de 13,9 hectare din Bd. Theodor Pallady se va face în trei etape, în bucăţi de câte o treime. Prima suprafaţă va fi eliberată până la finalul acestui an, urmând apoi ca în cursul anului viitor un al doilea lot să fie eliberat. Cel de-al treilea lot din platforma industrială Policolor va fi eliberat în anul 2017, moment la care producţia şi activităţile administrative ale companiei vor fi deja relocate pe noua platormă din vestul Bucureştiului.
Pentru construcţia noii fabrici de lacuri şi vopsele Policolor, care va încorpora tehnologie modernă şi echipamente de producţie noi, reprezentanţii Policolor au anunţat anterior că au alocat finanţări de peste 6 milioane de euro.
Văcăroiu nu a vrut să facă public preţul de vânzare al terenului, însă lotul de 13,9 hectare din zona Theodor Pallady, din care o parte este ocupat de fabrica, clădirea administrativă şi corpurile conexe ale Policolor, a fost scos la vânzare în 2011 pentru circa 30 mil. euro. Acest lot reprezintă jumătate din fosta platformă Policolor. Pe cealaltă jumătate a fost dezvoltat un parc de retail din care fac parte hipermarketul Auchan (fost Real), OBI, Metro şi Decathlon. Transferul producţiei în viitoarea fabrică a fost programat pentru anul 2016, iar platforma va ocupa doar 2,5 hectare de teren şi va avea o capacitate de 4.000 de tone/an, comparabilă cu cea actuală.
-
Brandul american Michael Kors şi-a închis primul magazin ...
-
La fiecare zece minute, un client din România cumpără un ...
-
Bătăi de cap pentru antreprenori: Cifrele BNR și FMI pentru ...
-
-
Magazinele H&M caută angajaţi pentru magazinele din toată ...
-
-
-
Factură umflată la energia verde. Zeci de fabrici scutite de ...
-
-
-
Saxo Bank: Trei motive pentru care obligațiunile de Trezorerie ...
-
-
-
Lumea este sufocată de datorii. Tot PIB-ul Chinei, împrumutat ...
-
“Verde” pentru noul stadion Rapid de 27 de milioane de euro ...
-
Compania din Giurgiu care este unică în Europa. Produsele ...
-
Industria secretă din timpul regimului comunist. România era ...
-
Râurile din România unde găsești AUR doar plimbându-te pe ...