'Noua lege este de discutat în primul rând cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar Internaţional, va fi pusă în dezbaterea mediului de afaceri la începutul anului viitor pentru că acea obligaţie a statului român de a nu modifica sistemul redevenţelor expiră pe 31 decembrie 2014 şi va oferi în primul şi în primul rând predictibilitate, adică cei care vin să investească ştiu foarte clar în viitor cum îşi recuperează banii şi ce datorii au de plătit faţă de statul român', a spus Ponta la finalul evenimentului 'România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat', găzduit de World Affaire Council din Houston.

Premierul a adăugat că a asigurat toate companiile cu care a avut discuţii în Statele Unite că sistemul de redevenţe nu va descuraja investiţiile.

'Am asigurat toate companiile care sunt deja prezente în România şi mai ales cele care urmează să vină (…), am confirmat faptul ca sistemul de redevenţe va fi un sistem care să asigure, sigur, resurse bugetare la media europeană însă nu va descuraja investiţiile, nu va fi un sistem în care să încercăm să luăm prea mult pentru că dacă vrei să iei prea mult după aia nu mai ai de la cine!, a mai spus prim ministrul.

Întrebat dacă subiectul gazelor de şist va fi o temă de campanie electorală, în condiţiile în care există un candidat la prezidenţiale care se opune exploatării acestor resurse, Ponta a răspuns: ''Poziţia mea este cea pe care o ştiţi şi care nu se schimbă, pentru că e o poziţie în favoarea României. Trebuie respectate toate standardele de mediu, atât cele europene cât şi cele internaţionale. De altfel, recent şi Departamentul pentru energie din SUA a finalizat un nou studiu din acest punct de vedere. Deci, trebuie respectate toate standardele de mediu dar în acelaşi timp trebuie să îţi foloseşti toate resursele'. AGERPRES