Povestea ei în echipa echipa MOL România a început în urmă cu 13 ani, imediat după terminarea facultății. ”Inițial, am lucrat la Cluj. Apoi am plecat la Grupul MOL, la divizia de carduri. Am ajuns, ulterior, la conducerea acestui departament, poziție din care m-am ocupat de coordonarea a 11 țări și a parteneriatelor strategice europene pentru grupul MOL pe această linie de activitate”, își amintește Kinga Daradics.

Notă: Articolul de mai jos a fost publicat în Top 50 Femei de succes, ediția 2016, publicație lansată pe piață la începutul lunii noiembrie anul trecut. La acel moment, Kinga Daradics ocupa funcția de CEO Mol Romania. Între timp, funcția de Country Chairman&CEO MOL Romania a fost preluată de Camelia Ene, care a ocupat locul rămas vacant ca urmare a intrării în concediu de maternitate a dnei Kinga Daradics.

În 2011, s-a ivit ocazia să revină în România, în aceeași echipă MOL, dar într-o funcție nouă: CEO& Country Chairman, mișcare despre care spune că a fost, poate, cea mai mare provocare a carierei de până atunci. Privind din exterior, această afirmație pare să se potrivească precum o mănușă în context, fiind vorba despre o industrie competitivă, așa cum este domeniul petrolier, dominat, cel puțin în teorie, de bărbați. Nu însă și în practică: ”Este mai mult o percepție decât o realitate”. 

Evident, activitatea în conducerea unei astfel de companii presupune ca, aproape zilnic, să iei ”decizii complexe și importante, uneori grele”, un rol cheie în acest sens revenind echipei pe care o coordonezi. ”Eu consider că nu am subordonați. Am, în schimb,  o echipă cu care lucrez și facem performanță”, subliniază ea.

Caracterizându-se ca fiind o persoană ”riguroasă și atentă la detalii”, Kinga Daradics nu pune bariere atunci când vorbește despre calitățile pe care le are în general, cineva, pentru a reuși profesional. Astfel, fie că vorbim despre femei, fie că ne referim la bărbați, pregătirea profesională, etica, respectul față de sine și față de ceilalți sunt doar câteva dintre calitățile care fac întotdeauna diferența.

Între cele mai importante realizări profesionale pentru anul trecut, Daradics punctează implementarea strategiei de creștere pe termen mediu și lung, mișcare ce a ajutat compania să urce pe locul al treilea în piața locală de retail de carburanți, din punct de vedere al volumului de vânzări.

Analizând dintr-un alt unghi și făcând o paralelă între viața profesională și cea de familie, tot efortul este legat, de fapt, de modul de împărțire a timpului. Altfel spus, Kinga Daradics își împarte timpul liber cu familia și cu un grup de prieteni, la fel și perioada sărbătorilor și diversele aniversări. Iar pasiunile ei nu se opresc aici. ”Îmi place mult să călătoresc, să descopăr locuri și oameni, culturi noi. Din acest motiv vacanțele nu sunt niciodata statice. Experiențele noi au o energie aparte și deschid orizontul gândirii”, detaliază ea.

Într-o ordine firească a lucrurilor, procesul de învățare are legătură cu tot ceea ce face o persoană, cu experiența pe care o acumulează de-a lungul timpului și cu modul în care reușește să combine, la modul ideal, ”personal cu profesional”. Iar în cazul de față, a conduce o companie nu înseamnă un ”one-man show”, ci înseamnă o muncă de echipă, ”susținută, schimbătoare, cu toate provocările ființei umane”.

CARTE DE VIZITĂ

  • A fost numită Country Chairman MOL în România și Chief Executive Officer al MOL România în luna mai 2011;
  • Și-a început cariera în Grupul MOL în 2003, iar inainte de a prelua poziția actuală a condus Divizia de Carduri a MOL, coordonând activitatea în 9 țări din ECE și parteneriatele strategice la nivel European;
  • Este membru activ al comunității de afaceri: face parte din consiliul Asociației de Afaceri Ungare din România din 2011 și a fost aleasă, pentru al treilea an consecutiv, în Consiliul Director al Consiliului Investitorilor Străini;
  • Conduce Grupul de Lucru pe Energie al Coaliției pentru Dezvoltarea României.