Chimcomplex vizeaza dezvoltarea facilitatilor de productie din Onesti, Romania, unde deja a investit peste 70 de milioane de EURO, inclusiv in doua unitati moderne de cogenerare ce au permis atingerea unui nivel de eficienta energetica similar cu al liderilor mondiali in domeniu. Prima investitie de peste 10 milioane de EURO consta intr-o unitate de productie de clorura de calciu cu o capacitate de 30.000 tone/an si demareaza la inceputul lui 2017. Investitii in alte unitati de productie sunt in faze avansate de pregatire si vor fi lansate in 2018 si 2019.

Chimcomplex a identificat o serie de oportunitati de achizitie, atat in Romania dar si in alte tari europene. Printre acestea se afla si active ale Oltchim, alaturi de alte platforme la nivel european. Compania considera ca cea mai buna solutie pentru economia romaneasca, pentru mai buna valorificare a resurselor naturale, umane si de capital de care dispune Romania pentru industria chimica, este reprezentata de consolidarea afacerilor Oltchim cu cele ale Chimcomplex. Asa cum s-a intamplat in Polonia sau Cehia, o asemenea integrare va reprezenta un reper important in consolidarea capitalului privat autohton in domeniul industrial, un sector dominat in mod traditional de catre corporatiile internationale.

Pentru supervizarea si implementarea cu succes a acestui ambitios program de investitii si expansiune regionala, Chimcomplex va numi incepand din 2017 un Advisory Board care va include un trader de produse chimice si petrochimice cu vasta experienta pe pietele internationale din partea Tricon Energy USA si un specialist in domeniul pietelor financiare si de capital care a derulat multiple tranzactii si finantari in spatiul CEE in ultimii 15 ani ca reprezentant al unor reputate fonduri de investitii internationale, din partea Amerocap USA.

In trecut un mare exportator, Romania importa la ora actuala produse chimice si conexe de aproximativ 8 mld EURO anual si exporta de doar 2-3 mld EURO.

Chimcomplex apreciaza ca implementarea cu success a strategiei sale pentru urmatorii 5 ani va deveni o poveste de success a consolidarii capitalului privat romanesc, va contribui la relansarea unui sector industrial altadata infloritor, la cresterea exporturilor, punand in valoare experienta, resursele naturale, umane (ingineri, universtitati, licee, scoli profesionale), pozitia geografica si va face din industria chimica un vector de dezvoltarea sustenabila si pe termen lung a cresterii economice in Romania.