Pentru anul 2014, E.ON România raportase o cifră de afaceri de 1,08 miliarde de euro. ”Vrem să obţinem în acest an o cifră de afaceri de 5 miliarde de lei (1,11 miliarde de euro – n.r.). Totodată, am plătit taxe şi tarife statului român de 280 de milioane de euro anul trecut, iar în acest an estimăm că vom plăti 290 de milioane de euro”, a spus Hajdinjak, citat de Agerpres. El nu a dorit să spună ce profit a avut compania anul trecut, însă a precizat că acesta a fost ”rezonabil, dar nu exagerat”. E.ON a investit anul trecut în România circa 433 milioane de lei, respectiv 97 milioane de euro.

”De la privatizare, din 2005, până în prezent am plătit la bugetul de stat taxe şi tarife de 1,5 miliarde de euro şi am realizat investiţii de 1,3 miliarde de euro, ceea ce este semnificativ şi arată rolul nostru pe piaţă şi faptul că nu suntem un investitor pe termen scurt”, a precizat Hajdinjak. Pentru acest an au fost bugetate investiţii cu o valoare apropiată celei din anul precedent.

Pe partea de gaze, compania a alocat anul trecut investiţii de 160 de milioane de lei, respectiv 36 de milioane de euro, sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de 450 de kilometri şi extins cu 150 de kilometri. Pentru 2016 au fost bugetate 190 de milioane de lei (43 milioane de euro), obiectivele principale fiind modernizarea a circa 500 de kilometri de conducte şi branşamente şi extinderea cu încă 150 de kilometri.

Totodată, valoarea investiţiilor din segmentul de energie electrică a fost, anul trecut, de 240 de milioane de lei, respectiv 54 de milioane de euro, cele mai mari de la preluarea Electrica Moldova, în anul 2005. Principalele obiective au fost implementarea sistemului SCADA, contorizarea inteligentă, modernizarea unor staţii de transformare, reabilitarea şi securizarea reţelelor electrice, în special a celor de joasă tensiune, potrivit aceleiași surse.  E.ON a intrat pe piaţa din România în 2005, când a achiziţionat filiala de distribuţie şi furnizare a gazelor Distrigaz Nord, precum şi filiala de distribuţie şi furnizare a energiei electrice Electrica Moldova. Compania are peste 2,8 milioane de clienţi în zona de nord a ţării.