Locurile de muncă în domeniul ingineriei, ştiinţele vieţii, tehnologia informaţiei, producţie, resurse umane, precum şi administraţie, sunt doar câteva dintre locurile de muncă ce vor fi la mare cerere în anul 2017.

O serie de tendinţe ale pieţei, cum ar fi  forţa de muncă în curs de îmbătrânire, precum şi alţi factori economici, au generat o creştere a locurilor de muncă şi au creat o cerere de seturi de competenţe ridicate.

Tendinţele forţei de muncă, inclusiv numărul de candidaţi calificaţi şi posturile disponibile, creşterea pieţei, salarizarea şi angajatorii, stabilesc domeniile în care ofertele de locuri de muncă sunt cele mai numeroase.

Punctul comun al majorităţii locurilor de muncă în cerere din acest an, este inovaţia. Deoarece progresele tehnologice continuă să evolueze la viteze fără precedent şi transformă modul de lucru în fiecare industrie, angajatorii vor trebui să găsească şi să păstreze candidaţii pentru a răspunde nevoilor lor. În calitate portal de joburi și în același timp agenție de recrutare și plasare a forței de muncă în țară și străinătate, acreditată de AJOFM și ITM, pe baza comenzilor de recrutare primite de la companiile colaboratoare dar și pe baza anunțurilor de locuri de muncă publicate pe propriul site de către diverși angajatori din întreaga țară, Infomunca.ro a alcătuit o lista cu domeniile și pozițiile pentru care, anul acesta, companiilor le va fi din ce în ce mai greu să găsească personal.

Aşadar, iată care sunt domeniile care vor oferi cele mai multe locuri de muncă în 2017:

Inginerie
Locuri de munca
: Inginer validare
Manager de proiect pentru construcţii
Inginer control
Domeniul ingineriei continuă să evolueze în funcţie de tendinţele pieţei şi inovaţia tehnică. Concurenţa rămâne ridicată pentru cele mai populare poziţii, în timp ce rata şomajului pentru câmpul de ansamblu este sub media naţională.

Finanţe şi contabilitate
Locuri de munca
: Contabil (personal, juniori, seniori)
Analist (financiar, de afaceri, juniori, seniori)
Manager (contabilitate, finanţe, proiect)
Auditor (director, manager, SOX)
Oportunităţile de angajare în domeniul financiar-contabil au crescut odată cu economia în creştere. Angajatorii caută candidaţi cu abilităţi puternice de contabilitate şi abilităţi generale de software, precum şi solicitanţi bilingvi.

Resurse umane
Locuri de munca:
Generalişti HR/parteneri de afaceri
HR manager/director
Specialist în învăţare şi dezvoltare
Specialist recrutare
Evoluţiile recente în aplicaţii mobile, tehnologia cloud, datele de analiză, inteligenţă artificială şi robotică, ajută la anticiparea şi gestionarea mai bună a nevoilor de afaceri. Ritmul de adoptare tehnologică, combinat cu un deficit de talente în creştere, duce la crearea de noi provocări şi oportunităţi pentru profesioniştii din domeniul HR.

Tehnologia informaţiei
Locuri de munca:
Dezvoltator
Inginer de securitate
Inginer de date
Avansările şi inovaţia în tehnologie face apel la o creştere a candidaţilor calificaţi pentru o varietate de joburi.
Poziţiile în Big Data, în special, vor continua să crească, deoarece acestea sunt critice pentru creşterea productivităţii şi inovării – doi diferenţiatori importanţi pentru aproape toate companiile de azi.

Ştiinţele vieţii
Locuri de munca:
Scriitor medical
Manager de studiu clinic
Manager de reglementare
Asociat clinic
Deficitul de talente în industria farmaceutică şi ştiinţele vieţii va continua probabil să crească în 2017, odată cu volumul crescut al studiilor clinice iniţiate în 2016. Ca urmare, industria va solicita candidaţi calificaţi şi cu experienţă pentru a umple aceste poziţii deschise.

Office şi administraţie
Serviciu clienţi
Asistent administrativ
Recepţioner
Asistent executiv
Recesiunea şi progresele în tehnologie au contribuit la evoluţia acestui domeniu, motiv pentru care multe companii apelează la o echipă mai mică pentru a-şi asuma mai multe responsabilităţi. Ca urmare, concurenţa poate fi ridicată pentru unele dintre cele mai populare locuri de muncă, astfel încât candidaţii care posedă competenţe diverse cum ar fi managementul de proiect, stabilirea bugetului de marketing şi formare, vor avea de câştigat.