"Din 2006 ne finanţează Austria constant. Decomandată mai avem bani până anul viitor. Încercăm să găsim surse alternative de finanţare. Austria s-ar putea să se retragă ca şi finanţator. A fost un finanţator generos, cu aproximativ 7 milioane de euro. De la anul încercăm să găsim surse alternative de la Uniunea Europeană. Încercăm, inclusiv cu Guvernul României, să găsim o soluţie de a fi finanţat din fonduri bugetare şi eventual să fie preluat chiar de Guvernul României, la un moment dat. Suntem în discuţii în acest sens. Este un program cu impact semnificativ. Cu bani puţini se face mult. De doi-trei ani suntem în discuţii", a spus Daniela Marin, la o conferinţă pe tema IMM-urilor. 

Aceasta susţine că ar fi nevoie de o finanţare de un milion de euro pe an pentru a derula programul în condiţii normale şi a fi extins. Anul trecut, instituţia a dat 60 de granturi, iar media unuia a fost de 6.000 de euro. O companie poate să fie eligibilă dacă este IMM, are capital majoritar românesc şi cel puţin doi ani de activitate. 

"În realitate nu finanţăm proiecte pe hârtie. Dacă este eligibilă o companie şi vine la noi cu un proiect care 
nu are niciun sens în realitate, şi trebuie să recunosc că se întâmplă, nu primeşte sprijinul nostru. Trebuie să fie un proiect care 
să fie scalat la ce există, la nevoia din companie, să fie fezabil şi atunci îl sprijinim", a afirmat Daniela Marin. 

Programul de finanţare a consultanţei în afaceri ASB este administrat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi implementat în 22 de ţări din Europa şi Asia Centrală. 

Scopul programului este de a încuraja societăţile private mici şi mijlocii în utilizarea consultanţei în afaceri şi de a sublinia în acelaşi timp importanţa şi beneficiile utilizării serviciilor de consultanţă pentru creşterea competitivităţii şi dezvoltarea durabilă a afacerilor în sectorul privat. 

Programul funcţionează din 1993 şi a subvenţionat până în prezent peste 10.000 de proiecte în cele 22 de ţări în care funcţionează, mobilizând peste 100 de milioane de euro din fondurile puse la dispoziţie de diverşi finanţatori. În România, EBRD ASB a fost înfiinţat în 2006, fiind finanţat de Ministerul Federal de Finanţe al Austriei. AGERPRES