”Viziunea mea asupra Bucureştilor a fost aceea a unui străin uimit de deosebirea moravurilor locale vis-à-vis de ale lui, de felul oamenilor de a se îmbrăca, de fizionomiile lor, de obişnuinţa de a cumpăra alimente de la tarabele de pe stradă şi de cozile formate pentru a le obţine, de străzile pietruite şi, mai ales, de tramvai: acest mijloc de transport practic necunoscut în ţara mea, cu excepţia oamenilor care au trăit în secolul al XIX-lea”, spunea Alfredo Padron, potrivit Asociației Bucureștiul meu drag.

Fotografiile prezentate aici nu sunt aceleaşi cu cele care au alcătuit reportajul, pentru că rigiditatea Academiei nu permitea poze cu oameni “întorşi cu spatele” la aparatul foto şi nici figuri umane tăiate “stângaci” la marginea cadrului.

”Bucureștiul văzut de un străin, un student la IATC, venit tocmai din Venezuela. Pentru noi este o bucurie că a primit de la facultate ca temă ”Strada mea, dimineața”. Nu știu ce notă a luat, dar acum eu îi dau nota 10+ și recunoștiința pentru acest album unic al Bucureștiului anului 1978”, spune Andrei Bîrsan, președintele Asociației Bucureștiul meu drag.

Piața de flori din spatele bisericii Sfântul Ioan Nou

Magazin SHOP pe Calea Victoriei, vis-a-vis de magazinul Muzica

Au venit buteliile

Vânzător de loz în plic

Coadă la legume-fructe

Coadă la lapte

Așteptând tramvaiul

Nichita Stănescu cu actrița Anca Szonyi

(Sursa pozelor: Asociația Bucureștiul meu drag)