Orange este liderul pieţei locale telecom şi pentru a-şi menţine poziţia  grupul va face investiţii în mai multe direcţii. Prima dintre acestea este lansarea unui serviciu de mobile banking. Operatorul va lansa acest serviciu în toate ţările în care este prezent. În ţara noastră va fi lansat în primă fază Orange Money deoarece, în urma unei analize, România este unul dintre puţinele state europene unde încă există spaţiu pentru servicii cash.

 „Am vrut să fim primii deoarece ne aşteptăm ca Google Pay şi Apple Pay să vină rapid în România“, a afirmat Gervais Pellissier. Serviciul de mobile banking va fi disponibil în 2017 sau început de 2018. „Pentru lansarea unui serviciu de mobile banking este nevoie de mai mult timp deoarece este nevoie de o licenţă de la Banca Centrala Europeană, trebuie instruit personalul şi trebuie avute în vedere reglementările de pe pieţele respective“, a mai spus Pellissier. În Polonia, Orange a lansat serviciul de mobile banking în parteneriat cu o bancă locală în urmă cu doi ani. Orange Polonia are 345.000 de clienţi abonaţi la acest serviciu dintre care 165.000 au luat credite, iar 85.000 au conturi de economii.  

O altă prioritate pentru grupul Orange este partea de conţinut, iar Pellissier nu exclude varianta ca operatorul să lanseze un canal TV de divertisment. „În primul rând, Orange va investi pentru a sprijini industria de film românească aşa cum facem în Franţa şi Polonia. În al doilea rând vom îmbunătăţi relaţiile cu producătorii de conţinut străin pentru a lansa servicii împreună cu HBO şi Netflix. În ceea ce priveşte conţinutul produs local, dacă vom dori să continuăm strategia TV trebuie să investim. Nu am luat încă o decizie. Am putea lansa unele canale TV. Nu vrem să investim în canale generaliste, de ştiri, ci în canale de divertisment“, a explicat Pellissier.

România, printre primele ţări cu reţea 5G

Întrebat dacă România va fi printre primele ţări care vor face trecerea la tehnologia 5G, Pellissier a răspuns categoric da, precizând că până în 2019, în ţările din Uniunea Europeană va exista cel puţin un oraş care va fi acoperit cu servicii 5G. „România va fi probabil una dintre primele ţări care va avea o reţea 5G din mai multe motive. Unul dintre ele este apetitul românilor pentru tehnologie. Aici am vândut cele mai multe dispozitive iOT (Internet of Things) şi wearables (purtabile). Al doilea motiv este numărul mare de specialişti cu aptitudini tehnice extraordinare. Avem 200 de oameni care nu lucrează pentru Orange România ci pentru alte ţări din grup. În al treilea rând, România este o ţară suficient de mică  pentru a desfăşura teste.

 Spre exemplu, România este prima ţară unde am lansat serviciul Voice over Wi-Fi“, a declarat oficialul Orange. 5G va aduce viteze de aproximativ 1.000 de ori mai mari decât viteza medie de acces la internet mobil pe 4G. Acest lucru va însemnă că un film HD va putea fi descărcat într-o secundă. Latenţa, sau timpul necesar unei reţele de a răspunde unei comenzi de rularea a unui clip sau de încărcare a unei pagini web, va scădea de la 120 milisecunde în cazul unei reţele 3G sau 15 milisecunde în 4G la doar 1 milisecundă, adică va fi complet imperceptibil.